HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Opening hardlooproute Weespersluis

Opening hardlooproute Weespersluis

Dit item is verlopen op 17-05-2019.

Hardlopers opgelet! Op initiatief van Stichting Vechtloop Weesp, heeft Weesp sinds kort een gemarkeerde hardlooproute van 10 kilometer. Deze route wordt op zondag 12 mei geopend met een ochtendloop waar alle hardlopers uit Weesp en omgeving welkom zijn.

Start bij Fort Ossenmarkt

De loop start om 9.30 uur met een warming-up bij Fort Ossenmarkt. Daarna lopen alle sporters onder begeleiding van ervaren looptrainers de route. Die begint en eindigt bij Fort Ossenmarkt en loopt door het historisch centrum en om Weespersluis.

Hardlopers welkom

Alle hardlopers uit Weesp zijn welkom. Iedereen kan in zijn eigen tempo lopen en onderweg een praatje maken met andere lopers of informeren naar tips voor een goede looptechniek of voorbereiding voor de Vechtloop of Geinloop (19 mei) bij de trainers. De route eindigt bij restaurant De Schalkse waar koffie en thee klaarstaan.

Samenwerking gemeente en Stichting Vechtloop Weesp

De gemeente heeft het idee van Stichting Vechtloop Weesp uitgevoerd en hoopt op deze manier sporten en bewegen in de buitenlucht te stimuleren. Hardlopers die de route regelmatig lopen, kunnen bovendien de groei van de wijk Weespersluis goed volgen.

Gemarkeerde en autoluwe route

De gemarkeerde route is een veilige route die over stoepen en fietspaden loopt en volledig autoluw is. De hardlooproute is gemarkeerd met witte strepen (om de 200 meter) en afstandsaanduiding (om de 500 meter).

Meerdere hardloopevenementen in Weesp

Naast de opening van de hardlooproute Weespersluis staan deze zomer weer mooie hardloopevenementen gepland, zoals de Vechtloop op zondag 30 juni en de 30ste editie van de Weesper Triatlon op zondag 8 september 2019.

Aanmelden

Kortom, kom op 12 mei om 9.30 naar Fort Ossenmarkt om de hardlooproute met alle Weesper hardlopers te verkennen en het Weesper hardloopseizoen officieel te openen. Aanmelden kan via de Facebookpagina van de Stichting Vechtloop Weesp of ga naar: www.vechtloop.nl/opening

Starten met hardlopen?

Ben je een beginnende hardloper en vind je 10 kilometer nog wat ver, neem dan contact op met de Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW) via info@ttweesp.nl. De TTW heeft loopgroepen voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren en heeft op haar website leuke hardlooproutes staan.   

Nog niet ingeschreven voor de Vechtloop? Meld je aan via www.vechtloop.nl/inschrijven

Wat:                Openingsloop hardlooproute Weespersluis

Wanneer:       Zondag 12 mei om 9.30 uur

Waar:              Verzamelen Fort Ossenmarkt

Voor wie:       Alle hardlopers uit Weesp en omgeving

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken