HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Over een beter sociaal en fysiek toegankelijk Weesp

Over een beter sociaal en fysiek toegankelijk Weesp

Dit item is verlopen op 17-07-2019.

Kom naar bijeenkomst op dinsdag 28 mei 2019:
 

Samen met u gaan we voor een beter fysiek en sociaal toegankelijk Weesp. Dat is wat telt. Daarom werkt gemeente Weesp aan een inclusieve agenda. Inmiddels heeft de oproep om met knelpunten en suggesties te komen, tientallen reacties opgeleverd. Een greep daaruit: wens voor openbare toiletten, minder drempels, overlast van slecht gestalde/geparkeerde fietsen en auto’s, aanpassen van toiletten in horeca, meer fietsenstallingen en duidelijker teksten. Deze items komen zeker aan bod tijdens twee bijeenkomsten op dinsdag 28 mei.

 

U kunt komen naar een middag- (van 15.00 tot 17.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur) of een avonddeel (19.00-21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur). Het programma is hetzelfde. Beide sessies worden gehouden in de grote kantine van het Stadskantoor gemeente Weesp, aan de Nieuwstraat 70A. U kunt zich bij voorkeur aanmelden voor één van de sessies. Dat kan via iedereendoetmee@weesp.nl. Op dit mailadres kunt u ook terecht voor knelpunten en suggesties. Heeft u ideeën over het programma? Mail ze gerust. U bent van harte welkom op 28 mei! Binnenkort volgt meer informatie over het programma.

 

Iedereen telt mee

Iedereen telt mee in Weesp. Ook Weespers met een beperking moeten volwaardig mee kunnen doen in onze samenleving. Daarom willen we de fysieke en sociale toegankelijkheid verbeteren. Dat is een grote uitdaging. Lang niet overal is de toegankelijkheid al geregeld of vanzelfsprekend. Dat moet beter. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we uw inbreng hard nodig. Waar loopt u - soms letterlijk - tegenaan? Slecht toegankelijke gebouwen of openbaar vervoer? Onduidelijke teksten? Taalproblemen? Welke barrières zijn er? Heeft u suggesties? Deel deze gerust op iedereendoetmee@weesp.nl.

 

Veel mensen raakt

Voor wethouder Léon de Lange van gemeente Weesp is duidelijk dat de inclusieve agenda veel mensen raakt. “Ongelooflijk veel. Meer dan je zou denken. Daarom zijn we ook zo nieuwsgierig naar de problemen en knelpunten waar veel Weespers dagelijks mee te maken hebben. Op basis daarvan pakken we het aan.”

 

Bruikbaar voor iedereen

Betere fysieke en sociale toegankelijkheid maakt deel uit van de te ontwikkelen inclusieve agenda van gemeente Weesp. Dat betekent ook dat bijvoorbeeld (publieke) gebouwen, winkels, sportaccommodaties, vervoer en websites goed toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Daarom zijn we nieuwsgierig naar uw ervaringen en ideeën. Iedereen telt mee in Weesp!

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken