HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Prijswinnaars fotowedstrijd gemeenteggids 2015-2016 bekend

Prijswinnaars fotowedstrijd gemeenteggids 2015-2016 bekend

Dit item is verlopen op 31-07-2015.
prijswinnaar fotowedstrijd gemeentegids 2015-2016

Sinds 2012 wordt er een fotowedstrijd onder de Weesper inwoners uitgeschreven ten behoeve van de gemeentegids. Inwoners kunnen Weesp door hun ogen vastleggen. Hier is door 18 inwoners gehoor aangegeven. Donderdagmiddag 2 juli 2015 zijn de prijzen uitgereikt voor de fotowedstrijd van de gemeentegids van Weesp door burgemeester Van Bochove.

 

De jury

Onlangs zijn door de jury bestaande uit burgemeester Van Bochove en twee raadsleden, de heren Van Dorth en Van Gemert, de foto’s beoordeeld en hebben zij hun keuze gemaakt voor de winnende foto’s. Volgens de jury hadden de inzenders het de jury flink lastig gemaakt: “Het niveau van de foto’s was dit jaar hoog.”, aldus de juryleden.

 

De prijswinnaars

De eerste prijs is gewonnen door de heer Y. Jeggels. Hij maakte een prachtige foto van het herkenbare silhouette van Weesp met de Vecht op de voorgrond. De tweede prijs is gegaan naar de heer J. van Kesteren. Hij maakte een foto van het burgwachtershuisje in avondlicht in een sneeuwbui. Er zijn dit jaar twee derde prijzen vergeven. Deze zijn gewonnen door de heer J. Vonk met een foto van een doorkijkje in een steeg naar de Grote Kerk en de heer A. van de Weerd met zijn sfeerfoto van de Vecht met op de achtergrond de molens.

 

Eervolle vermelding

Naast de drie prijzen is de eervolle vermelding gegaan naar mevrouw A. Weisscher. Zij fotografeerde Weesp een doorkijkje van een spinnenweb naar de Vecht.

 

Expositie in gemeentemuseum

Alle foto’s worden getoond in de gemeentegids van 2015-2016. Deze zal in het najaar uitkomen. Ook zullen de foto’s in het gemeentemuseum geëxposeerd

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken