HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Weesp Begroot: Uitslag stemronde door Weespers bekend

Weesp Begroot: Uitslag stemronde door Weespers bekend

De afgelopen weken hebben 4453 verschillende Weespers gestemd op hun favoriete drie plannen voor Weesp Begroot. Dat is met 26% van alle mensen die mochten stemmen een hoog stempercentage. Niet eerder brachten zoveel bewoners hun stem uit bij een gemeentelijk participatieproject. De meeste stemmen, 1932, gingen naar: ‘Wilde bloemen inzaaien langs de grachten’, van indiener Laura voor een bedrag van €5.000. De tweede plek met 1606 stemmen is voor het plan ‘Speel/Klimpark bij Speeltuin Don Bosco voor kinderen van 8 tot 12 jaar’, van indieners Judith, Nyck (10) en Teun (8) voor een bedrag van €25.000 euro.  Daarmee is het budget van €30.000 verdeeld. De plannen worden in 2021 uitgevoerd.
Deze uitslag is vandaag bekend gemaakt door wethouder Léon de Lange: “De kogel is door de kerk. Weespers hebben gestemd. En hoe. Ik ben hier ontzettend blij mee. Ik wil alle planindieners en de mensen die hebben gestemd heel hartelijk danken. En niet getreurd wanneer het deze keer niet tot een uitvoering is gekomen. Later dit jaar komen we gewoon weer terug met een nieuwe ronde Weesp Begroot. Dat hier behoefte aan is, hebben wij hiermee wat mij betreft wel duidelijk gemaakt.”

Weesp Begroot 2021

De gemeente stelt ook in 2021 €30.000 beschikbaar voor de uitwerking van een of meerdere plannen door Weespers. Op deze manier kunnen bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Het plan of de plannen moet(en) bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid in Weesp of zorgen voor meer verbinding in de wijk.

Meer informatie over het project is te lezen op www.weesp.nl/weespbegroot. Hier zijn ook de plannen en de stemuitslag van Weesp Begroot 2020 terug te lezen. 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken