HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Wekelijkse markt in Weesp gaat door maar in aangepaste vorm

Wekelijkse markt in Weesp gaat door maar in aangepaste vorm

Dit item is verlopen op 30-05-2020.

De wekelijkse warenmarkten in Weesp op dinsdag en vrijdag vinden ook in deze tijden van coronacrises doorgang maar wel in aangepaste vorm. Bezoekers zullen alleen kramen met voedingswaren aantreffen op de markten op dinsdag en vrijdag.

In openlucht boodschappen doen


Op de wekelijkse warenmarkt doen veel mensen ook hun dagelijkse boodschappen. Het is belangrijk dat mensen dit kunnen blijven doen. Een aantal schappen in supermarkten zijn door het zogenoemde ‘hamsteren’ leeg. Dan is het goed een alternatief te bieden.

Alleen voedselkramen en liefst betaling met PIN

De markt zal wel in aangepaste vorm zijn. Dit wil zeggen dat alleen de voedselkramen te vinden zijn op de markt die voorzien in de eerste levensbehoefte. Daarnaast is het belangrijk dat zoveel mogelijk betalingen met PIN gedaan worden om persoonlijk contact te vermijden.  

Afstand houden

Door het ontbreken van de non-food kramen kan de markt  ruimer opgezet worden. Hierdoor kan beter de afstand van 1,5 meter afstand nageleefd worden. Bezoekers wordt gevraagd afstand te houden van elkaar. Dit om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de marktkoopmensen zullen gevraagd worden bezoekers hier op te wijzen. De informatieborden die op de markt staan wijzen bezoekers hier nog extra op.

Burgemeester Van Bochove: “Ik begrijp dat sommige mensen hun vraagtekens zetten bij het laten doorgaan van de markt aangezien hier meerdere mensen samenkomen. Het is echter ook belangrijk dat we een alternatief bieden voor boodschappen doen naast de supermarkten.

Ik roep bezoekers van de markt wel op om afstand van elkaar te houden. De maatregelen om het tegengaan van verspreiding van het coronavirus zijn genomen om ons allen te helpen. Houd u zich daaraan! We beschermen daarmee onze kwetsbare inwoners en hopen daarmee eerder weer terug te kunnen gaan naar een normale situatie. Wanneer dit precies is, is echter nu nog onduidelijk. Ik reken op uw medewerking.“

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van alle maatregelen die worden getroffen door de gemeente Weesp? Kijk dan regelmatig op de gemeentelijke website www.weesp.nl/coronacrisis.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken