HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Zandtransporten uitgesteld tot na uitspraak rechter begin juni

Zandtransporten uitgesteld tot na uitspraak rechter begin juni

Dit item is verlopen op 10-06-2016.

De aankondiging van de ontwikkelaars van Weespersluis om voor de zandtransporten voor de eerste fase woningbouw in Weespersluis tijdelijk gebruik te maken van een transportroute over de Muidertrekvaart, de Maxisweg, de Weesperweg, de Korte Muiderweg en de Leeuwenveldseweg hebben veel bezorgde reacties uit de omgeving opgeleverd. Daarop werd in overleg met de gemeente besloten om een informatieavond te houden. Inmiddels heeft nader overleg met de gemeenten Weesp en Gooise Meren tot een nieuw besluit geleid: de zandtransporten worden uitgesteld tot na de uitspraak van de rechter, mits die uitspraak op uiterlijk 2 juni plaatsvindt.

Uitspraak rechter over bezwaar gebruik loswal uiterlijk 2 juni a.s.

De ontwikkelaars van Weespersluis geven nog steeds sterk de voorkeur aan een transportroute voor het zand over industrieterrein Noord. Daarvoor moet echter gebruik kunnen worden gemaakt van de  loswal op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Tegen dat gebruik hebben zes bedrijven bezwaar aangetekend. De rechter doet in deze zaak naar verwachting op uiterlijk 2 juni uitspraak. Tot die tijd kan de loswal, en dus ook de daaraan gekoppelde transportroute over het industrieterrein, niet worden gebruikt. Daarom wilden de ontwikkelaars tijdelijk gebruik maken van een route vanaf de loswal van de firma Spaansen aan de Muidertrekvaart.

Informatieavond 18 mei gaat niet door

De ontwikkelaars hebben, naar aanleiding van nader overleg met de gemeenten Weesp en Gooise Meren, besloten om de zandtransporten op te schorten tot na de uitspraak van de rechter, mits die uitspraak tenminste op uiterlijk 2 juni valt. Daarom gaat ook de eerder aangekondigde informatieavond van 18 mei niet door. Tijdens de informatieavond zou de tijdelijke route centraal staan. Die route wordt nu niet gebruikt.

Omwonenden van de aangekondigde tijdelijke transportroute worden via een huis-aan-huis-brief op de hoogte gebracht van dit besluit. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan zullen de ontwikkelaars daarover direct berichten.

De gemeente Weesp en de ontwikkelaars hebben er vertrouwen in dat de route over industrieterrein Noord alsnog in gebruik kan worden genomen.

Heeft u nog vragen?

Mochten er vragen zijn over de zandtransporten, dan kunt u daarvoor terecht bij Linda van den Berg. Zij is namens de GEM Bloemendalerpolder eerste aanspreekpunt. Zij is doorgaans van maandag tot en met vrijdag van 7.30 tot 22.30 uur bereikbaar via info@bloemendalerpolder.com of via 06-51333662. In het weekend is zij wisselend bereikbaar, maar wanneer u een voicemailbericht inspreekt, tracht zij u dezelfde dag terug te bellen. U kunt bij haar terecht met vragen en eventuele klachten. Zij coördineert de beantwoording en afhandeling met projectleider Jan Posthumus en uitvoerder Dirk Boersma (beiden werkzaam voor Van der Wiel) en Ardin Sterk (projectleider namens GEM Bloemendalerpolder).

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken