HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Persberichten  |  Zonder pincode betalen bij de parkeerautomaten

Zonder pincode betalen bij de parkeerautomaten

Dit item is verlopen op 31-12-2015.

Door de banken en door de betaalvereniging Nederland worden er landelijk meer en strenge(re) veiligheidseisen gesteld aan het elektronische betaalverkeer. Om het skimmen van de betaalpas (de zogenaamde pinpas) tegen te gaan hebben de banken en de betaalvereniging Nederland het “dynamisch pinnen” geïntroduceerd voor parkeerautomaten. 

Wat is  “Dynamisch pinnen”?

“Dynamisch pinnen” is een veilige, snelle en eenvoudige manier van betalen bij de parkeerautomaten. De parkeerder hoeft bij betaling met betaalpas (pinpas) geen pincode meer in te voeren.

“Dynamisch pinnen” biedt de parkeerder naast gebruiksgemak nog twee grote voordelen:

1.         Doordat de parkeerder geen pincode meer hoeft in te voeren, kan deze ook niet afgekeken worden door zakkenrollers en skimmers. Deze wijze van betalen biedt daarmee maximale zekerheid en beveiliging tegen skimmen.

2.         Doordat de parkeerautomaat slechts één keer verbinding hoeft te maken met de bank (alleen om de gegevens op de bankkaart te verifiëren en om gelijktijdig te verifiëren of er voldoende saldo op de betreffende betaalrekening aanwezig is), verloopt een parkeer- en betaaltransactie met “Dynamisch pinnen” aanzienlijk sneller.

Voor “dynamisch pinnen” is geen aangepaste pinpas nodig. De pinpas wordt dan ook niet voor de betaalautomaat gehouden maar wordt, net als bij normaal pinnen, in de betaalsleuf gestoken. Het enige verschil is dat u geen pincode hoeft in te voeren.

In sommige gevallen nog wel pinnen

In het geval van bepaalde buitenlandse betaalpassen of wanneer de parkeertransactie boven de 50 euro uitkomt, zal het pinpad automatisch ingeschakeld worden en dient de parkeerder alsnog zijn pincode in te voeren. Deze functie is een extra functionaliteit op “Dynamisch pinnen”.

Aanpassen van parkeerautomaten

De parkeerautomaten zullen met ingang van week 50 (7 – 11 december) aangepast worden met deze functionaliteit.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken