HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Uitbreiden fietsparkeerplekken in de binnenstad

Uitbreiden fietsparkeerplekken in de binnenstad

Een gastvrije binnenstad, die ook goed bereikbaar is voor mensen die graag de fiets pakken, is belangrijk. En daar horen ook genoeg plekken bij om de fiets te parkeren.

In de binnenstad is op bepaalde plekken een tekort aan fietsparkeergelegenheid. Fietsen worden dan willekeurig neergezet, en dat zorgt regelmatig voor hinder en een rommelig straatbeeld. Voetgangers moeten de ruimte hebben ook als zij lopen met kinderwagen, rollator, of rijden met een rolstoel. Voor nu, en in de toekomst als er weer meer toeristen in Weesp zijn.

We nemen een aantal maatregelen om meer ruimte te maken voor fietsparkeren:

 • Er worden fietsparkeervakken aangelegd: We realiseren op verschillende plekken in het centrumgebied van Weesp fietsparkeervakken. Die zijn herkenbaar door een witte rand in de straat en zijn voorzien van een straattegel met fietssymbool. Dit wordt aangelegd in de Nieuwstraat, zijkant Blokker en bij Kruidvat. Het is de bedoeling dat gedurende markttijd de fietsvakken leeg zijn. Deze tijdsperiode zal op een verkeersbord worden aangegeven.
   
 • Er worden meer fietsparkeerrekken geplaatst (de zogenaamde fietsnietjes, de rechthoekige groene rekken in Weesp). Deze fietsnietjes worden bijgeplaatst naast de reeds aanwezige fietsnietjes: bij de ingang van Albert Hein aan de Achtergracht, aan het Waagplein, de Achteromdwarsstraat, de Herengracht bij de Zwaantjesbrug, Nieuwstad tegenover no. 58, 60 en op de hoeken van de Achtergracht/Groeneweg/Breedstraat.
   
 • Er worden parkeerplaatsen opgeheven om ruimte te maken voor het fietsparkeren
  Op een 3-tal  locaties worden autoparkeerplekken opgeheven om ruimte te maken voor het fietsparkeren. Het Grote Plein: 3 parkeervakken in het verlengde van het terras van De Eendracht. Ook hier is het de bedoeling dat de fietsvakken gedurende de marktdag leeg zijn. Dit zal met bebording worden aangegeven, Achteromstraat: 2 parkeerplaatsen bij de brug, Waagplein: 1 parkeerplaats tegenover Het Lichthuis. Achtergracht: 3 parkeerplaatsen bij de in/uitgang van Albert Hein. Daar wordt dan tevens een zebra aangelegd.
   
 • Er wordt ook dubbelgebruik van een aantal autoparkeerplaatsen toegestaan
  Nieuwstad: Bij de Wibra en de Kringloopwinkel worden 2 parkeervakken gedurende de winkelopeningstijden en koopavonden gereserveerd voor fietsparkeren. Buiten deze tijden kan er “gewoon” geparkeerd worden. Dit wordt aangegeven met verkeersborden.
   
 • Opschoonactie fietsnietjes: Om meer ruimte te maken in de rekken verwijderen we oude fietswrakken die voornamelijk langdurig tegen bestaande fietsnietjes zijn geparkeerd.

Wanneer

Naar verwachting wordt begin december 2020 begonnen met de werkzaamheden. De werkzaamheden zijn in februari 2021 afgerond.

Waar

Op de tekeningen hieronder vindt u de locaties waar de fietsparkeerplekken komen in Weesp.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken