HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Veiligheid  |  In Case of Emergency (ICE) op je mobiel

In Case of Emergency (ICE) op je mobiel

Vermeld jouw ICE-adressen in jouw mobiele telefoon. Dan kunnen hulpverleners in geval van nood snel en effectief de belangrijkste mensen bellen met jouw telefoon.

ICE - In Case of Emergency

Stel je een vervelende situatie voor:
Het slachtoffer is gewond en niet meer goed aanspreekbaar. Hulpverleners zijn ter plaatse, zoals ambulance, brandweer, politie of anderen. Maar wie is het slachtoffer en wat is belangrijk om te weten van deze persoon.

Het mobieltje kan helpen als daarin een paar ICE-nummers zijn geprogrammeerd. 'ICE1', 'ICE2', enz. kunnen daarmee helpen en bevatten de telefoonnummers van dierbaren. Mensen die snel essentiƫle informatie kunnen geven over het slachtoffer. ICE staat voor 'In Case of Emergency' en heeft een internationale bekendheid.

ICE in uw eigen telefoon

Het voorprogrammeren van ICE verhoogt de efficiƫntie van de hulpverlening en kan tijd besparen en dus levens redden, ook in het buitenland. Hulpverleners kunnen in geval van nood het ICE nummer bellen. Neem in de ICE1, ICE2, enz. mensen op die kunnen optreden als contactpersoon. Mensen die weten van de belangrijkste aandoeningen, adresgegevens, de huisarts, enz. Bij voorkeur mensen die hulpverleners kunnen helpen en niet direct hysterisch worden. Het belang van het slachtoffer staat op de eerste plaats. ICE-nummers zijn gemakkelijk te programmeren, kosten niets en kunnen een groot verschil maken.

Mobiel beveiligd met wachtwoord

Als je mobiel beveiligd is met een wachtwoord, heeft het wat minder zin.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken