HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weesp weer open

Verhalenserie Weesp weer open

De coronamaatregelen worden steeds soepeler. De avondklok is verdwenen, winkelen mag zonder afspraak en terrassen zitten vol. Er is steeds meer bewegingsvrijheid. ‘Weesp weer open’ vertelt hoe bewoners, bezoekers en ondernemers dit beleven.

 • Bobby Zamaray: ''We moeten met elkaar in gesprek blijven''

  Bobby Zamaray speelt in het gezelligste team van FC Weesp, de ‘Zaterdag 1’. Daarnaast doet hij aan wielrennen, hij zwemt, is enthousiast over de triatlon en organiseerde samen met vrienden het Funky farm festival. Hij werkt als arts bij de afdeling chirurgie in het Spaarne Ziekenhuis, ook afgelopen jaar.

 • Daniëlle Woldendorp: ''De horeca heeft elkaar opgezocht en samen oplossingen bedacht''

  Om 10 uur ’s ochtends staat de thermometer al op 22 graden. Danielle Woldendorp en echtgenoot Erwin staan in de startblokken, want Eeterij de Schalkse opent over een uur het terras. “En dan zitten we direct vol.”

 • Museum Weesp trekt alle registers open: 2 nieuwe tentoonstellingen

  Voor ‘Wereldverbeteraars, uitvinders en grensverleggers’ stofte conservator Lisette Zijp met liefde de collectie van cacaoproducent Van Houten af. De man die zij respectvol chocoladegrensverlegger noemt.  De 2e tentoonstelling, ‘De hand van de meester’, is gewijd aan de restauratie van De 3 burgemeesters van Weesp.

 • Charles Benschop: ''Het wordt tijd dat we ons leven terugkrijgen''

  Charles Benschop is uitvaartondernemer in Weesp, al 24 jaar. “Mensen denken dat ik altijd met de dood bezig ben, maar het tegengestelde is waar. Voor mij staan juist de levenden centraal, familie en nabestaanden. Zij bepalen hoe het afscheid eruitziet.”

 • Mehtap Zeyrek: ''Ik wilde dat Meet dit overleefde''

  De niet-essentiële winkel is open, de ondernemer euforisch. De klant is zo mogelijk nog blijer. Nu de zon zich laat zien en ook de terrassen open zijn, is een nieuwe jurk of broek van ‘essentieel’ belang. En dat kan heel goed tweedehands. 

 • Thijs Rathbone van Meurs: ‘Ik heb genoten van de rust’

  In het gezelligste straatje van Weesp hangen de Nederlandse vlag, de Weesper vlag en de gelijkheidsvlag zusterlijk naast elkaar. “Omdat de buurman jarig is”, vertelt Thijs Rathbone van Meurs.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken