HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Kevin Zuijdendorp: ‘Op de automatische piloot werkt nu niet’

Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) Kevin Zuijdendorp: ‘Op de automatische piloot werkt nu niet’

“De regels kunnen iedere week veranderen. De ene week mag je met zijn vieren op straat, de andere met z’n tweeën. Tenzij je één gezin bent natuurlijk”, aldus de 28-jarige Kevin, die sinds een jaar een van de vaste gezichten is op straat.

“Vooral de jeugd heeft het daar moeilijk mee. Ik ben nog jong en kan me goed in de jeugd verplaatsen. Weesp is niet zo groot, wij kennen elkaar. Zomers voetballen we samen graag een potje. Dat helpt. Bekeuren is natuurlijk nooit leuk, maar er is al veel gewaarschuwd dus als het echt nodig is moeten we ook jongeren bekeuren.”

Wekt jouw uniform weerstand?

“Het is echt hoe je je opstelt. Mijn ervaring op straat is dat je terugkrijgt wat je geeft. Dus ben je een plezierig mens, dan krijg je ook een plezierige reactie.”

Is je werk veranderd?

“Corona slokt veel van onze inzet op. Onze prioriteiten zijn nu anders. We zijn meer op straat, proberen nog zichtbaarder te zijn. Ik vind het belangrijk om met zoveel mogelijk mensen in gesprek te gaan. Coronaregels? Volwassenen houden vanzelf afstand. En bij problemen hou ik ervan om dingen met een grapje op te lossen. Wat met een mondkapje dan wel weer moeilijk is, omdat je elkaars gezichtsuitdrukking niet kunt zien.” 

Hoe combineer je de mens en de boa?

“Ik vind het soms lastig. Thuis ben ik vriend, fotograaf en carnavalist, in Weesp ben ik boa én professional. Natuurlijk is er wel eens tweestrijd, maar de persoon die ik buiten op straat ben in uniform, ben ik ook privé. Ik doe mij niet anders voor, want daar bereik ik niets mee.”

Kun je iets extra’s betekenen?

“Ik ben een vrolijk en energiek mens. Ik mag hele dagen met mensen bezig zijn en dat is het leukste dat er is. Ik hoop dat we een beetje extra aandacht kunnen geven aan mensen die het nodig hebben. We ontmoeten mensen die eenzaam zijn, die deze tijd als heel naar ervaren. Je merkt dat ze blij zijn dat ze even iemand hebben om mee te praten. Misschien is dat onze meerwaarde op straat.”

Kevin Zuijdendorp (rechts) in gesprek met collega Meryem Doygun, foto: George Maass

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken