HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Buurtsportcoach Ingmar Kolbrink: ‘Ik moest wel buiten de lijntjes kleuren’

Buurtsportcoach Ingmar Kolbrink: ‘Ik moest wel buiten de lijntjes kleuren’

Ingmar: “Privé vind ik corona vreselijk. Maar in mijn werk maakt me dat creatiever dan ooit. Toen we niet meer mochten wandelen of fietsen en ook de scootmobieltocht niet kon doorgaan, moest ik wel buiten de lijntjes kleuren.

We startten met een WhatsApp bingo. Ik heb overal bingokaarten en flyers door brievenbussen gegooid. Doe mee in een groepsapp met allemaal buurtgenoten. Dat had niets met sport of bewegen te maken, maar het was wel mooi hoeveel mensen daar blij van werden.”

Weg met dat hek

“Ik vond het verschrikkelijk dat de verzorgingshuizen dicht moesten. De man met wie ik al 3 jaar de scootmobieltochten organiseer, mijn ‘opa in Weesp’, zat achter een hek. Het enige dat ik wilde was hem bevrijden. Dat heb ik gedaan door wel te gaan rijden. Hij kon via FaceTime op mijn telefoon de hele tocht meebeleven. En toen de verzorgingshuizen in juli weer opengingen hebben we om dat te vieren een scootmobiel 4-daagse georganiseerd.”

10.000 stappen

“Met z’n twaalven op pad is onmogelijk. Twee weken gelden mochten we nog met 4 mensen de straat op. Dan liep ik om 11.00 uur met 3 mensen, mijn collega om 11.30 uur met een ander clubje en om 14.00 uur liep ik dan weer. Nu zijn clubjes van 2 het maximum. Ik haal zo met gemak 10.000 stappen. Op het moment dat mensen niet meer de straat op mogen, gaan we terug naar wat we in maart deden. Dan dagen we mensen met filmpjes uit om thuis via internet, via telefoon en via WhatsApp te sporten.”

Weespers vragen, wij draaien 

De gemeente wil zoveel mogelijk Weespers laten bewegen. De buurtsportcoaches laten daar hun creativiteit op los. “Onze focus ligt even meer op ouderen, mensen die moeilijk alleen buiten komen. Kinderen spelen nog buiten. Je moet het zo zien: we organiseren alles op sportgebied waar vraag naar is. En in al die tijd heb ik nog nooit een idee gekregen waar we niets mee konden.”

Ook een idee? Bel of mail Ingmar Kolbrink. E-mail: ikolbrink@versawelzijn.nl, telefoon: (06) 2762 1943.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken