HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Gemeentebode Remie Balker: ‘Ook mét een mondkapje zeggen ze ja’

Gemeentebode Remie Balker: ‘Ook mét een mondkapje zeggen ze ja’

Gemeentebodes zijn de smeerolie die de gemeentelijke organisatie draaiende houdt. Remie Balker is een hen. Hij ontvangt mensen, regelt zaken rondom vergaderingen en zorgt dat huwelijken vlekkeloos verlopen. En je kunt ook terecht voor een praatje.

Binnen de gemeente kent iedereen hem. “Ik werk hier al ook al heel lang” meldt hij. “Toen ik in 1998 begon wist ik niet precies wat dit beroep inhield. Ik ben gastheer, in dienst van het gemeentebestuur. Het mooie van bode zijn is dat ik met heel veel mensen in contact kom. Na 22 jaar ken ik bijna iedereen. Zelfs als ik op de markt loop hoor ik mijn naam”.

Wat is er verandert sinds corona?

“In het begin was alles vreemd. Ik ben gewend om 4 dagen in de week op het stadhuis te werken, samen met drie collega’s. Nu werken we apart en delen we de uren. Het bestuur werkt thuis. Alle vergaderingen van commissies en gemeenteraad gaan via videobellen. Omdat dat werk wegvalt doe ik nu alle dingen waar ik voorheen nooit aan toe kwam. Alle kasten zijn opgeruimd en de keuken ziet er perfect uit. Ik help collega’s waar ik kan en zit vaker achter de receptie.”.

Trouwen mensen nog?

“Ja, maar je ziet dat veel mensen hun huwelijk verschuiven tot de tijd dat ze weer onbekommerd feest kunnen vieren. Toch zijn er nog zat stellen die willen trouwen. Ook mét een mondkapje zeggen ze allemaal ‘ja’. En als ze foto’s maken en mensen op hun plek zitten mag het mondkapje af. Zeg nou eerlijk: een mondkapje doet toch niets voor de foto. Na de ceremonie begeleid ik mensen weer veilig naar buiten, mét mondkapje.”

Wat vind jij van deze tijd?

“Mijn hart bloedt als ik in de stad loop en zie dat alle winkels dicht zijn. Ook omdat dit weer langer gaat duren. Hoe moeten die mensen dit overleven. Persoonlijk gaat het me goed. Ik ben gezond. Mijn omgeving is gezond. We leven in Nederland en hebben alles. We hebben vaccins en goede medische zorg. Genoeg om dankbaar voor te zijn”.

Remie Balker vóór het stadhuis, foto Marco Keijzer

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken