HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Horecaondernemer Tamara van Stroe: "Onze kinderen willen hun vrijheid terug"

Horecaondernemer Tamara van Stroe: "Onze kinderen willen hun vrijheid terug"

Vorige week kwam het openbare leven weer langzaam op gang. Maar cafés en restaurants bleven dicht. Tamara van Stroe, horecaondernemer én voorzitter van de horecavereniging Weesp: “Vervelend? Ja. Teleurgesteld? Ja. Onverwacht? Nee.”

Tamara werkt al sinds haar 19e in de horeca en sinds 1995 in haar eigen restaurant. Voorzitter is ze 'omdat er even niemand anders was'. Ze is een horecamens in hart en nieren, hoewel nu alles anders is. “Als je alleen in het weekend open bent voor afhaal, voelt het niet alsof je een restaurant runt. We hebben alleen online contact met onze gasten, soms even aan het loket. Dit voelt tegennatuurlijk. Je wilt mensen zien, ze de hand schudden, live spreken.” 

Je had net het winterterras geregeld?

“Onze lobby bij B&W had succes. Jammer genoeg viel hun toestemming samen met de start van de 2e lockdown. Maar alles staat klaar. Als in Den Haag het startsein klinkt, staan morgen in het hele centrum de terrassen op de stoep. Die zijn hard nodig om ons hoofd boven water te kunnen houden.”

Vergeet ons niet

“Ondernemers hebben elkaar nodig. Horeca kan niet zonder winkels, winkels niet zonder horeca. Maar we kunnen ook niet zonder collega’s onderling. Zonder je eigen belangen uit het oog te verliezen moet je ook het belang van een ander kunnen zien. Dat gaan we nu doen met een gezamenlijke posteractie. Iedereen denkt dat de horeca het wel gaat redden, maar we hebben onze klanten nu harder nodig dan ooit. Dus beste klant: ‘Bezoek je favoriete restaurant’, ‘Vergeet ons niet’, aldus de teksten van de posters.” 

Wat betekent dit nieuwe leven thuis?

“Als je er meer bent, zie je dat de trap er niet meer uitziet en dat er geschilderd moet worden. We hebben zelfs samen een vloer gelegd. Nog nooit eerder gedaan. Maar we hebben genoeg verbouwd. (Lachend) En onze kinderen van 22 en 15 waren er na 4 weken al klaar mee. Die willen hun vrijheid terug. Vorige week hoopten we nog stiekem dat we half december weer open mochten. Nee dus. Vervelend? Ja. Teleurgesteld? Ja. Onverwacht? Nee.”

Foto: Tamara van Stroe, foto Tom Feenstra

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken