HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Kitty Siewertsen: “Iedereen vecht hard voor zijn eigen toko”

Kitty Siewertsen: “Iedereen vecht hard voor zijn eigen toko”

Ooit is de mooie winkelstraat in Weesp weer als vanouds. Met veel winkelende mensen. Die zin hebben in een prachtige jurk of in een pizza met zicht op de Vecht. Voor Kitty Siewertsen, eigenaar van Thuiz conceptstore, kan dat niet snel genoeg gebeuren, want “de situatie lijkt soms uitzichtloos.”

Kitty: “Iedereen in mijn winkel hield zich keurig aan de regels. Het voelde vreselijk dat ik moest sluiten. Ondertussen lopen de kosten voor de winkel gewoon door: huur, energie, telefoon, internet, alles. En er komt niets binnen. Dat geldt overigens voor alle winkeliers zoals ik.”

Je bent voorzitter van de Weesper Detaillisten Organisatie (WDO)?

“Ja, maar wel tijdelijk. Ik vind de winkeliersvereniging nodig. Wij zijn het aanspreekpunt namens ongeveer 70 winkeliers. Voor de gemeente bijvoorbeeld, om te overleggen over betaald parkeren en over het afval in de stad. Maar we organiseren samen ook gezellige dingen voor onze klanten.”

Kan de WDO nu iets extra’s betekenen?

“Nauwelijks. Het is heel lastig om in contact te blijven met collega’s. Iedereen vecht hard voor zijn eigen toko. Ik probeer wel om in mijn sociale media collega’s te benoemen, ze mee te nemen in mijn marketing. Maar het belangrijkste voor iedereen lijkt nu om zijn eigen zaak overeind te houden.”

Je bent ook moeder?

“Ja, van 2 jonge kinderen. Én juf. En dat laatste is een uitdaging. Terwijl de een online les heeft met zijn klas moet de ander een instructiefilmpje bekijken. Op 1 pc. Het brengt wel rust dat ik niet én in de winkel moet staan én juf moet zijn. Tijdens de vorige lockdown maakte mijn oudste zoontje soms zijn huiswerk in de winkel. Niet ideaal, maar je vindt overal een oplossing voor.”

Ga je het redden?

“Als ik snel weer open kan, moet ik het kunnen redden. Ik verkoop nu wel online. Ik post zoveel mogelijk op Instagram om te laten zien dat ik er nog ben. Gelukkig had ik voor de crisis mijn hele online verkoop al op de rit. Mensen bestellen en binnen Weesp bezorg ik alles zelf, op de fiets. En ik blijf erop vertrouwen dat mensen snel weer naar de winkels mogen komen. En geld gaan uitgeven.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken