HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Samantha Meijer: ’’We degraderen dit jaar in ieder geval niet’’

Samantha Meijer: ’’We degraderen dit jaar in ieder geval niet’’

De tweeëndertigjarige Samantha handbalt al vanaf haar 7e en gaat voorlopig niet stoppen. Integendeel. “Ik ga door totdat ze me van het veld afslepen”, meldt ze.  “En zolang mijn lijf het aankan blijf ik in het eerste.”

Ze speelt al sinds haar 15e in het eerste van ‘We HaVe’. “Het eerste is ons visitekaartje, het enige team met een betaalde coach en een eigen spelersbus. Een combinatie van jonge meiden die de snelheid in het spel houden en iets ouderen met tactische ervaring. We zijn fanatiek, wij willen altijd winnen.”

Handbalgekte

Het kan ook bijna niet anders. Handballen is een soort gekte in haar familie. “Mijn moeder is coach, mijn zussen en ik spelen in het eerste. Mijn bonuspapa is voorzitter van de vereniging, ik secretaris. En mijn dochter van zes handbalt ook al. Wij zijn een échte handbalfamilie. Ik ben nu 32, maar ik ga door totdat ze me van het veld afslepen.”

De hoofdklasse? Ja natuurlijk

Vorig jaar promoveerde Samantha’s team naar de eerste klasse. “En toen corona alles stillegde benaderde de bond ons of we in de hoofdklasse wilden spelen. De hoofdklasse! Ja natuurlijk. We vonden een professionele trainer die het bij elkaar geraapte zooitje wilde begeleiden en eind september waren we superfit. We speelden precies 3 hele wedstrijden voordat alles weer stopte. Maar ik heb genoten. Wij horen in die competitie.”

Geen kans op degradatie

“We wachten af. Tot 14 december trainden we wekelijks, behalve dan de artsen in ons team, die een andere verantwoordelijkheid hebben. Tot een paar weken geleden dacht iedereen nog dat we in januari weer konden spelen. We durven nergens op te hopen. Maar dit jaar degraderen we in ieder geval niet.”

Het gewone leven

“Ik ben kapster en heb hard gewerkt de afgelopen maanden. Nu zitten we allemaal thuis. Handbal gaat straks wel weer door. Het enige waar ik last van heb is dat ondernemers het straks niet redden. Mensen maken zich druk over een feestje. Als het moet vier ik alles in mijn eentje. Het is erger als je het nieuwe jaar ingaat, wetende dat er geen toekomst meer is voor je bedrijf.”

Samantha Meijer "Wij horen in die competitie.", foto Tom Feenstra

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken