HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Studente Sabine Verheul: "Tijdens Rutte’s toespraak stond mijn telefoon roodgloeiend"

Studente Sabine Verheul: "Tijdens Rutte’s toespraak stond mijn telefoon roodgloeiend"

In het jaar waarin ze het ene feestje na het andere had moeten vieren, zit alles op slot. Sabine Verheul werd dit jaar 18, haalde haar havodiploma en ging commerciële economie studeren ‘in Utrecht’.

Utrecht lijkt nu ver weg. Heel Nederland is dicht. Sabine: “Sinds half december zelfs de sportschool. Dat was mijn enige uitje.” Met oud en nieuw wil ze eigenlijk met 3 vriendinnen een avondje chillen, maar dat is er weer net één teveel. “Vuurwerk kijken zit er dit jaar niet in begrijp ik, maar dat vind ik niet zo erg.”

Je had alle reden om feest te vieren

 “Ik heb mijn havodiploma gehaald. Ik was letterlijk bezig met het plannen van mijn eindexamens toen de nieuwslezer op tv meldde dat dat niet meer hoefde. De regering had besloten dat alleen de ingeplande tentamens nog moesten worden gemaakt. Ik had net alles afgerond met goede cijfers. Mijn vakantie kon beginnen.  En in augustus werd ik 18. Gelukkig waren de maatregelen toen versoepeld. Ik kon samen met mijn vaste vriendenclubje mijn verjaardag vieren en mijn schooltijd afsluiten. Maar het blijft raar voelen om je middelbare school op deze manier te verlaten, met een ‘cononadiploma’.”

Je studeert?

“Sinds september studeer ik commerciële economie in Utrecht. Tja, Utrecht! In werkelijkheid zit ik achter mijn laptop in Weesp. Ik ben pas 2 keer op de hogeschool geweest. 2 weken geleden ontmoette ik voor het eerst een paar klasgenoten. Daar baal ik echt van. Dat had ik me anders voorgesteld.”

Zijn er ook voordelen?

“Ja. Ik heb veel vrije tijd, want ik hoef niet naar Utrecht te reizen. Dat komt goed uit, nu de scholen en crèches dicht zijn. Tijdens Rutte’s toespraak stond mijn telefoon echt roodgloeiend. Allemaal ouders die mij wilden inhuren. Ik woon in een wijk met veel jonge gezinnen en heb aardig wat oppasadressen. Ik moest echt kiezen.” 

Waar kijk je naar uit als alles weer normaal is?

“18 jaar was altijd een magische grens. Dan mocht ik uitgaan. Dus als het weer kan, stort ik me in het studentenleven.”

Foto: Sabine Verheul met oppaskind Tijn, foto Tom Feenstra

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken