HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Voorzitter Vrouwen van Weesp, Fahima Popal: “We vieren Vrouwendag online”

Voorzitter Vrouwen van Weesp, Fahima Popal: “We vieren Vrouwendag online”

Normaal gesproken is het een komen en gaan van vrouwen bij Vrouwen van Weesp aan de Papelaan 99. Vrouwen op weg naar een taalcursus, een workshop, een lezing, vergadering of het inloopspreekuur. Maar op dit moment maakt het kantoor een uitgestorven indruk.

Fahima Popal (51) is voorzitter van de Vrouwen van Weesp, een gezelschap van bijna 500 vrouwen van wel 65 nationaliteiten. Zij organiseert samen met 3 collega’s activiteiten en adviseert de leden over allerlei vragen waar nieuwkomers en anderstaligen tegenaan lopen.

Welke activiteiten gaan nog door?

“De Nederlandse taalcursus is sinds een maand online. De wandelgroep houdt contact met elkaar via een WhatsAppgroep en wandelt gewoon door, volgens de coronaregels natuurlijk. En er is ook online meditatie.”

Wat is er anders?

Fahima: ”40 actieve vrouwen en cursisten zitten nu thuis en hebben het moeilijk. Ze zijn druk met de zorg en opvoeding van de kinderen. Ze proberen te helpen met schoolwerk, terwijl ze zelf nog met de Nederlandse taal worstelen. En vaak zijn hun mannen die in restaurants werken nu hele dagen thuis. Dat levert spanning en stress op.”

“Ik ben thuis veel aan de telefoon en aan het videobellen. Ik probeer zoveel mogelijk samen met vrouwen naar oplossingen te zoeken. Als problemen te erg zijn verwijs ik door naar maatschappelijk werk, sociaal wijkteam en huisarts.”

Waar word je blij van?

“Ik ben heel blij met de uitleg van de coronaregels in 4 verschillende talen op de website van de gemeente. Veel vrouwen spreken nog niet goed Nederlands. En de coronaregels zijn ingewikkeld. Ik heb de link meteen gedeeld in onze WhatsAppgroep.”

Hoe houden de vrouwen contact?

“We zijn met elkaar verbonden via WhatsApp. Daar delen wij tips en informatie over serieuze vrouwenonderwerpen, trainingen en workshops. Maar ook tips voor ontspanning. Zoals de link naar het reisprogramma ‘Floortje blijft hier’. Iedereen was enthousiast over de mooie plekken in Nederland.”

Vieren jullie Vrouwendag?

“Ja, natuurlijk. Jaarlijks vieren we dit met een groot feest voor alle vrouwen en alle nationaliteiten. Dit jaar doen we dat met een videobijeenkomst en leuke online workshops. Vrouwen, bereid je voor! En kijk voor meer informatie op vrouwenvanweesp.nl.

Fahima Popal. Veel videobellen en telefoneren. foto Richard Mouw

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken