HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verhalenserie Weespers in coronatijd  |  Vrijwilliger Nora Schenk: ''Klaar voor? Let's go! Veel succes!''

Vrijwilliger Nora Schenk: ''Klaar voor? Let's go! Veel succes!''

Op woensdagmiddag om 2 uur gaat het dak er even af in Weesp. Het is tijd voor een potje online bingo. Vrijwilliger Nora Schenk ondersteunt raddraaier Sjaak Maria en nummernoemer Elze van de Wijngaart via WhatsApp. Als het rad draait legt zij de chat even stil voor de broodnodige concentratie. Het spel kan beginnen. 

In het dagelijks leven is Nora tekstschrijver en journalist. “Zo ben ik begonnen. Ik zette voor het Weespernieuws vrijwilligers in het zonnetje en dacht ‘waarom doe ik niet zoiets’? Toen ik de oproep voor de bingo in de vrijwilligersvacaturebank zag, was ik verkocht.”

Nummer 65, nummer 12, nummer 57 … BINGO

“Op woensdagmiddag om 2 uur zitten Sjaak, Elze en ik klaar in een grote ruimte. Sjaak draait het rad en rolt, coronaproof, de bal naar Elze. Zij leest de nummers voor. Aan de andere kant van de kamer bedien ik achter mijn laptop de groepsapp. Ik leg iedere week eerst de spelregels uit. Bingo voor 1 rijtje, voor 2 rijtjes en voor de hele kaart.”

Klaar voor? Let's go! Veel succes!

 “Zodra Sjaak draait, schrijf ik ‘Klaar voor? Let's go! Veel succes’ in de app. (Lachend) Een waarschuwing voor de deelnemers om niet meer te chatten. Dan kunnen ze focussen op de nummers. De winnaar van de bingo stuurt mij een foto van de kaart. Ik controleer of de nummers kloppen. De chat gaat even open voor felicitaties. Dan richt iedereen zich weer op het spel. Na afloop breng ik de prijsjes naar de winnaars in de buurt. Op de fiets.”

Het breekt de week

“Woensdagochtend al komt de WhatsAppgroep tot leven: ‘welke kleur kaart spelen we vandaag’, ‘ik heb er zin in’. Een van onze vaste deelnemers speelde ooit vanaf Bonaire. Sommige mensen spreken niet veel anderen. Via WhatsApp kan iedereen los. Mensen feliciteren elkaar en praten gezellig even na. Het gaat ook niet om de prijzen, maar om de spanning. Het breekt de week.”

Meedoen

“Iedereen kan zich aanmelden via buurtsportcoach Ingmar Kolbrink. Gewoon bellen of appen via telefoonnummer 06 2762 1943. Hij zorgt voor de bingokaarten en meedoen is gratis. Ik hoop dat we, als het weer mag, fysiek kunnen bingoën. Dat mensen elkaar echt ontmoeten.”

Nora Schenk (‘de kapper is weer open’), foto Olivier Middendorp

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken