HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  Buurtpanel Zuid en Aetsveld

Buurtpanel Zuid en Aetsveld

Dit item is verlopen op 29-03-2018.

Op dinsdag 28 maart 2017 zijn buurtbewoners van de wijken Zuid en Aetsveld met elkaar in gesprek gegaan tijdens het Buurtpanel. Veel onderwerpen die al in andere buurtpanels ter sprake kwamen werden ook in dit panel genoemd, zoals bijvoorbeeld de beschikbaarheid van voorzieningen in Weesp, infrastructuur en dan met name het openbaar vervoer, veiligheid, het authentieke karakter van Weesp als vestingstad, en de angst voor het verdwijnen van het groen door nieuwbouwplannen. 

Een ander strijdpunt dat naar voren werd gebracht waren de sociale huurwoningen. Er werd aangegeven dat de woningvoorraad “koste wat het kost gehandhaafd moet blijven”. Buurtbewoners zien een verschil tussen beide mogelijke samenwerkingspartners. Amsterdam heeft weliswaar veel ervaring met sociaal huurbeleid, maar tevens lange wachtlijsten. “Ik maak me zorgen dat onze jongeren straks misschien geen huurwoning meer kunnen vinden”. In Gooise Meren zijn aan de andere kant weinig sociale huurwoningen voorradig, ook dat kan een probleem zijn.

Tot slot wilden buurtbewoners graag geïnformeerd worden over wat de mogelijke samenwerkingspartners al dan niet te bieden hebben. Op de vraag hoe mensen geïnformeerd willen worden werd als optie een stuk in het WeesperNieuws voorgesteld. “De gemeente zou straks inzichtelijk moeten maken wat samenwerking met Amsterdam of samenwerking met Gooise Meren concreet betekent”. Ook vroeg een van de deelnemers zich af hoe de gemeente straks omgaat met alles wat in de toekomstgesprekken wordt gezegd.

  

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken