HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  FC Weesp

FC Weesp

Dit item is verlopen op 19-04-2018.

Op 18 april vond er een Toekomstgesprek plaats bij FC Weesp. Clubleden en buurtbewoners spraken over belangrijke onderwerpen waar ze nu tegenaan lopen in Weesp.

Sportvoorzieningen

Zo werden er een aantal voorbeelden gegeven op het gebied van sport. “Ik ben voor een Gooise gemeente, maar de praktische uitvoering van Amsterdam heeft ook voordelen. In Driemond bijvoorbeeld hebben ze een groot buurhuis gekregen met een sporthal erbij, dat was zelfstandig nooit gelukt. Als je kijkt naar wat Gooise Meren doet voor Muiden op het gebied van sport dan is dat toch een stuk minder. Die hebben een 2e hands strandpaviljoen gekregen wat ze zelf moeten opknappen”. Ook het zwembad in Weesp kwam ter sprake: “het zwembad heeft de gemeente Weesp laten schieten. Ik weet best dat een zwembad duur is maar het is jammer dat het in particuliere handen is gekomen”.

Vergrijzing en ouderenzorg

Ook werd er met zorg gekeken naar de toenemende vergrijzing en ouderenzorg. “Mijn ouders wonen in Driemond, dat is Amsterdam Zuid-Oost, en mijn schoonmoeder woont in Weesp. Zij zijn allen hulpbehoevend. Als ik dan alleen daar naar kijk dan denk ik dat je iets meer naar Amsterdam moet trekken, omdat het daar beter geregeld is dan in Weesp”.

Voorzieningen en woningen voor jongeren

Ook werden niet alleen de problemen rondom (ouderen)woningen genoemd maar ook het tekort aan woningen voor jonge mensen. “Mijn zoon is 17 en die wil straks ook ergens gaan wonen. De jeugd heeft de toekomst, maar ik denk niet hier in de buurt want er zijn niet veel woningen beschikbaar en wat er is, is niet betaalbaar”. Verder werd er ook opgemerkt dat er geen uitgaansgelegenheden zijn voor jongeren in Weesp: “In mijn tijd was hier alles, maar nu is er helemaal niets. Er moet iets komen voor jongeren op het gebied van een clubhuis of nachtverbindingen voor het OV.


Toekomstgesprek met FC Weesp en buurtbewoners

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken