HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  IVW en WDO

IVW en WDO

Dit item is verlopen op 11-05-2018.

Op 9 mei hebben 21 deelnemers van de Industrie Vereniging Weesp (IVW) en de Weesper Detaillisten Organisatie (WDO) deelgenomen aan het Toekomstgesprek.

Veel ondernemers zien kansen bij Amsterdam

Veel van de ondernemers zien meer kansen in een intensievere samenwerking met Amsterdam. Dit komt doordat verschillende deelnemers denken dat “Amsterdam de bedrijven een positieve impuls kan geven”. Er wordt ingeschat dat er in Amsterdam een goed vestigingsklimaat heerst en omdat Amsterdam veel invloed heeft in de Metropoolregio, kunnen belangen beter behartigd worden in vergelijking met een middelgrote gemeente als Gooise Meren. “Ook qua werkgelegenheid kun je heel duidelijk stellen dat als er Amsterdam op je visitekaartje staat, je een hele andere dynamiek krijgt, in de zeer positieve zin van het woord”. Daarnaast zou Weesp meer kunnen profiteren van toeristen uit Amsterdam: “een toename van toeristen is positief voor ons als winkeliers”.

Deel van de ondernemers geeft de voorkeur aan Gooise Meren

Aan de andere kant waren er ook ondernemers die de voorkeur gaven aan Gooise Meren: “ik ben liever een grote vis in een kleine vijver dan een kleine vis in een grote vijver”.

Behoefte aan feiten en cijfers

Om beter te kunnen beoordelen of Amsterdam of Gooise Meren meer kansen biedt, hebben ondernemers behoefte aan antwoorden op vragen zoals wat zijn de investerings- en subsidie mogelijkheden in beide gemeentes? Wat zijn de ervaringen van Driemond? Wat doen de gemeentes om de bedrijventerreinen aantrekkelijker te maken? Wat is het aanbestedingsbeleid in Amsterdam en Gooise Meren en hoe hoog zijn de belastingen?


Toekomstgesprek met Wdo en IVW        Toekomstgesprek met WDO en IVW

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken