HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  Tafel van Weesp

Tafel van Weesp

Dit item is verlopen op 13-04-2018.

Op 10 april kwamen de vrouwen van de 'Tafel van Weesp' bij elkaar om te discussiëren over de kansen en zorgen die zij zagen ten aanzien van de mogelijke samenwerkingspartners Gooise Meren of Amsterdam. Een goed gesprek volgde waarin een aantal thema’s verder werd uitgediept; bereikbaarheid van de voorzieningen, afstand tot de politiek en openbaarvervoer.

Zorgen

Een zorgpunt wat naar voren kwam was dat er gedacht werd dat er voor Weesp een risico bestaat om opgeslokt te worden door Amsterdam. “Een grote organisatie die een kleine opslokt. We hebben het hier over grote walvis Amsterdam en klein visje Weesp.” Aan de andere kant wordt er ook erkend dat Weesp ondergesneeuwd kan raken bij Gooise Meren. Bij beide partners werd echter wel aangegeven dat er zorgen bestaan rondom de ambtelijke en bestuurlijke verkokering van beide gemeenten.

Kansen

Daarnaast werden er bij Gooise Meren mogelijkheden gezien om mee te pionieren. “Het is een nieuwe organisatie en dat biedt nieuwe kansen om het wiel opnieuw uit te vinden. In Amsterdam gaat het al 100 jaar zo en daar zit weinig vernieuwing in”. Maar ook werden er kansen gezien bij Amsterdam omdat het al een grote gemeente is waar veel voorzieningen beschikbaar zijn. “Een grote gemeente biedt kansen. Een goed ziekenhuis en goede voorzieningen. Ik geloof in de grote schaal”.

Vragen

Ook kwamen er tijdens het Toekomstgesprek een aantal vragen aan bod, zoals wat gebeurt er verder met de gezondheidscentra? Naar welke ziekenhuizen kunnen vrouwen gaan om te bevallen? En welke consequenties heeft een samenwerking voor de treinverbinding?

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken