HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  Vechtstede College

Vechtstede College

Dit item is verlopen op 11-04-2018.

Op 10 april bespraken 21 scholieren van 4 Havo op het Vechtstede College met elkaar wat voor hen de belangrijkste onderwerpen zijn in een samenwerking met de gemeente Amsterdam of gemeente Gooise Meren. Een aantal thema’s sprongen er uit.

Werkgelegenheid

Het eerste thema was de werkgelegenheid in Weesp en met name ook de jeugdwerkgelegenheid. De scholieren geloven dat meer werkgelegenheid in Weesp er voor zou zorgen dat Weesp een aantrekkelijkere stad zou worden en dat de economie een boost kan krijgen, wat weer voor meer welvaart kan zorgen lokaal.

“De jeugd wil veel werken en daarom is er dus veel werkgelegenheid nodig. Ook vind ik dat er meer variatie moet komen in de werkgelegenheid van de jeugd want de meeste mensen werken bij de Albert Heijn of Deen en dat wordt saai op den duur”.

Voorzieningen

De scholieren gaven ook aan dat zij graag meer voorzieningen zouden zien in Weesp. Zij vinden dat er op dit moment weinig te doen is voor jongeren. Zo klagen ze over een gebrek aan uitgaansgelegenheden en een beperkt winkelaanbod.

“Met meer voorzieningen wordt Weesp leuker en daardoor zullen meer mensen naar Weesp komen, wat weer tot gevolg heeft dat er meer geld wordt uitgegeven in de stad en dat er meer werkgelegenheid komt”.

Toerisme

Als laatste onderwerp werd de kans op toename van toerisme in Weesp genoemd. Naast dat dit kansen biedt voor de economie en voorzieningen van Weesp, hopen de scholieren ook dat meer toerisme zorgen voor een gemêleerdere groep mensen op straat.

“Veel verschillende culturen gaan zich mengen waardoor er een meer multiculturele samenleving zal ontstaan”.
 

Toekomstgesprek met Havo 4 van het Vechtstede College 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken