HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  Watersportvereniging de Vecht

Watersportvereniging de Vecht

Dit item is verlopen op 24-04-2018.

In de avond van 20 april 2017 vond er een Toekomstgesprek plaats bij Watersportvereniging De Vecht, waarbij 14 deelnemers met elkaar in discussie gingen. Tijdens dit gesprek werd het duidelijk dat de watersport in Weesp in essentie gericht is op de Gooi- en Vechtstreek. “Onze watersport bedrijven we in Loosdrecht en niet in Amsterdam, daar hebben we niks mee”.

Zorgpunten 

De deelnemers maakten zich zorgen over het afwijkende beleid omtrent de watersport in Amsterdam. “Mag ik straks niet meer varen met mijn 2 takt motortje?” Vanaf 1 januari 2017 zijn 2 takt buitenboord motoren in Amsterdam verboden. Alle pleziervaart moet voorzien zijn van een schonere motor. Wie na 1 januari 2017 nog vaart met een 2 takt motor riskeert een boete.

Als belangrijk punt werd aangedragen dat “beslissingen over of een busdienst ergens wel of niet gebouwd moet worden, moeten genomen worden door mensen die de buurt kennen. Zij moeten de grootste stem hebben. Dat wordt lastig in een grotere gemeente. Dan verdwijnt er bijvoorbeeld een bushalte of een speelvoorziening”.

Wensen

De deelnemers willen ook graag dat op lokaal niveau de loketvoorziening behouden blijft, bijvoorbeeld voor de aanvraag van een paspoort, rijbewijs en een parkeervergunning. “Dat mensen niet naar Bussum hoeven of waar dan ook. Mensen hebben soms ook geen vervoer”. Om dit probleem op te lossen suggereerden zij een mobiel kantoor dat door de gemeente rijdt.


Toekomstgesprek bij Watersportvereniging De Vecht   

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken