HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Verzameldossier  |  Weesp Marketing

Weesp Marketing

Dit item is verlopen op 13-04-2018.

Op 10 april vond er een Toekomstgesprek plaats bij Weesp Marketing. Tijdens dit gesprek werd er op een aantal onderwerpen dieper inhoudelijk ingegaan. Daarbij werd er ook gekeken wat de mogelijke gevolgen en kansen voor de marketing en branding van Weesp zouden kunnen zijn in een samenwerking met Gooise Meren of Amsterdam.

Mensen voelen zich hier thuis

Zo werd er bijvoorbeeld erkend dat een van de krachten van Weesp is dat mensen zich hier thuis voelen. “Mensen komen uit Amsterdam om zich hier thuis te voelen”. Daarom werd er ook als aandachtspunt uitgesproken dat het belangrijk is dat de sociale cohesie in Weesp behouden blijft. Wat we moeten voorkomen is dat “de Weespernaar zich niet meer verbonden voelt met Weesp”.

Weesp moet zijn unieke identiteit benadrukken

Er wordt gedacht dat deze sociale cohesie in stand kan worden gehouden als Weesp de ruimte krijgt om zijn unieke identiteit te blijven benadrukken. “Bij Amsterdam bijvoorbeeld moet je je niet positioneren als Amsterdam 2, maar als Weesp behorende bij. Dan houd je de sociale cohesie in stand. Wij moeten ons juist onderscheiden zodat toeristen naar Weesp komen. De bedreiging van Amsterdam kan een kans zijn voor Weesp”.

“Als we een groter deel van de toeristen hier in Weesp krijgen, dan kun je het hebben over mensen uit verre landen maar laten we eerst eens beginnen met de plaatsen die hier omheen liggen, dan betekent dat meer bedrijvigheid en meer werkgelegenheid. Dat is een hele goede zaak, daar liggen absoluut kansen voor Weesp”.


Toekomstgesprek met Weesp Marketing

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken