HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Werken bij  |  Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een inspirerende werkomgeving. Een baan waarin je wordt uitgedaagd en waarin je kunt spelen met vraag en aanbod. En makkelijk te bereiken met openbaar vervoer.

Ook in de financiële sfeer hebben wij je een en ander te bieden. Hieronder zetten we het voor je op een rij:

Een marktconform salaris

Als medewerker bij de gemeente Weesp kun je rekenen op een goed salaris. De functie die je bekleedt, is altijd gekoppeld aan een functieschaal. De schalen met bijbehorende periodieken zijn opgenomen in de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Uitstekende pensioenvoorzieningen

Als ambtenaar bij de gemeente Weesp is je pensioen ondergebracht bij het ABP. Wil je eerder stoppen met werken of er tijdelijk even tussen uit dan kan je natuurlijk gebruik maken van de Levensloopregeling.

Ziektekosten prima geregeld

Natuurlijk kun je zelf bepalen waar je verzekerd wilt zijn. Passend binnen het nieuwe zorgverzekeringsstelsel kunnen wij je ook een collectieve verzekering aanbieden bij het IZA of Zilveren Kruis . Een verzekering met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De premie wordt maandelijks ingehouden op je salaris. Daarnaast ontvang je jaarlijks een tegemoetkoming in de ziektekosten mits je je bij het IZA of Zilveren Kruis verzekert.

36 uur... flexibel in te vullen

Wij hechten waarde aan een gezonde balans tussen werk en privé. Zo kennen wij een 36-urige werkweek, die je in overleg met je leidinggevende flexibel kunt invullen. Zo kun je bijvoorbeeld vier dagen negen uur werken. Maar ook andere afspraken zijn mogelijk.

Verlofregelingen

We kennen verschillende verlofregelingen. Zo kun je gebruik maken van ouderschapsverlof met gedeeltelijk behoud van loon. Andere mogelijkheden zijn studieverlof en zorgverlof. In speciale situaties wordt bijzonder verlof toegekend.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Jouw persoonlijke ontwikkeling is bij ons in goede handen. We kennen een uitgebreide studiekostenvergoeding. Wanneer jouw functie een specifieke opleiding vereist, worden de kosten voor 100% vergoed. Ook heb je recht op betaald studieverlof. De omvang van dit verlof wordt - in overleg met je leidinggevende - vastgesteld aan de hand van de studiebelasting. Wanneer het nut van je studie niet direct aan jouw functie kan worden gerelateerd, worden de kosten voor 75% of 50% vergoed.

Woon-werkverkeer

De gemeente Weesp kent een goede tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer als je meer dan 10 kilometer van het werk woont. De regeling is gebaseerd op de fiscale regeling van de belastingdienst.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391
E-mail:
Social media

Openingstijden

Afspraak maken