HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 1 juli 2020

Woord van de burgemeester - 1 juli 2020

1 juli 2020. De dag waarop een groot aantal beperkingen (voorlopig?) tot het verleden behoren. We krijgen nog meer ruimte. Nadat sinds begin mei langzaam maar zeker meerdere stappen werden gezet, is vanaf vandaag veel mogelijk. Maar terug naar de tijd van voor de coronacrisis gaan we nog niet.

Dat is voor veel mensen moeilijk. Het wordt ook lang niet door iedereen begrepen. Waarom zijn er eigenlijk nog maatregelen nodig? Waarom zijn/lijken ze ook tegenstrijdig? Alle antwoorden heb ik ook niet. En toch ….. er komen nog elke dag besmettingen bij. Er kan zomaar sprake zijn van een nieuwe opleving. De basisregels blijven dan ook na 1 juli gelden.

“Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen. Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten de huisgenoten ook thuisblijven. Werk zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd te drukke plekken. Was vaak je handen.”

De schoolvakanties beginnen de komende week. Ongetwijfeld wordt deze vakantie door velen op een andere manier ingevuld dan voorzien. Thuisblijven omdat een vakantie elders niet te betalen is, niet de ontspanning brengt die we van een vakantie verwachten, of omdat we bang zijn voor het virus. Sommigen van u zoeken een plek elders in Nederland omdat dit jaar reizen naar verre vakantieoorden niet haalbaar is. Afhankelijk van onze persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden vullen we de komende weken in. Daarbij wens ik u een mooie tijd van rust en ontspanning toe. Voor ondernemers hoop ik op een zomer waarin zij ook kunnen ondernemen. Dat is, met de nog bestaande beperkingen, zeker niet voor ieder van hen eenvoudig.

Nu de nieuwe versoepelingen ons steeds meer ruimte geven, is dit een goed moment om met deze wekelijkse bijdrage te stoppen. Maar, we blijven alert. Er blijft een noodverordening van kracht. De regionale en lokale crisisteams blijven, zij het op een lagere vlam, actief en alert. Als er aanleiding voor is, kom ik met een nieuw bericht. Maar voor nu is geen bericht een goed bericht.

Mede namens het gemeentebestuur wens ik u een goede, veilige zomer.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken