HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 10 juni 2020

Woord van de burgemeester - 10 juni 2020

Gefeliciteerd! Je hebt je diploma gehaald. Examenkandidaten van het schooljaar 2019-2020 zijn natuurlijk al vele malen gefeliciteerd door ouders, familie en vrienden. Namens het stadsbestuur voeg ik daar graag onze felicitatie aan toe.

Het examenjaar is voorbij. De vlag al dan niet met boekentas of -rugzak kon op donderdag 4 juni uit. Het is feest! Nou ja, feest? Ja, feest. Je hebt nu je diploma. Je sluit een periode af. Dat moet je op de één of andere manier vieren. Rekening houdend met de beperkingen vanwege corona moet dat mogelijk zijn.

Wat een vreemd examenjaar. Alles gericht op het na meerdere jaren ‘ploeteren’ succesvol afsluiten van je schoolperiode. En dan; de laatste schooldag kon niet doorgaan; het centraal schriftelijk examen, sommigen keken ernaar uit en andere keken er juist tegenop, ging niet door; met de limousine in de al gekochte galakleding naar het slotgala gaat niet door; met een groep vrienden het succes vieren in bijvoorbeeld Spanje of Portugal kan dit jaar mogelijk niet. Ik begrijp de teleurstelling van velen. Het is meer dan jammer. Toch blijft het een bijzonder jaar. Er zal nog jaren over worden gesproken. Jullie hebben een diploma, dat je door jaren leren hebt verdiend. Wees daarvan overtuigd en wees er trots op. Nu begint een nieuwe periode. Nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen. Ik wens jullie een mooie toekomst.

Vorige week legde iemand mij uit dat scholieren deze rubriek niet lezen. Vele anderen in Weesp ook niet, was de boodschap. Toch ontvang ik wekelijks veel reacties op mijn bijdrage. Daarom ouders en/of grootouders, ook u gefeliciteerd. En, als het uitkomt, laat hen dit stukje even lezen.

Ondertussen proberen wij ook onze jongere Weespers te bereiken via onze sociale media kanalen. Weet u trouwens dat u ons gemeentenieuws ook digitaal kunt ontvangen? U kunt zich hiervoor hier aanmelden.
 

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken