HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 10 maart 2021

Woord van de burgemeester - 10 maart 2021

Beste Weespers,

Elke stem telt. 17 maart 2021, volgende week woensdag, verkiezingen voor de Tweede Kamer. Die datum staat al lang in onze agenda’s. Iedereen weet dat de stembureaus op verkiezingsdag tussen 07.30 uur en 21.00 uur open zijn. Ook dit jaar is dat zo. Bij velen leeft de vraag of gaan stemmen wel veilig kan. Het coronavirus is immers nog steeds aanwezig. Juist daarom zijn er dit jaar veel aanpassingen.

In Weesp zijn twee stembureaus drie dagen open; maandag 15 maart, dinsdag 16 maart en woensdag 17 maart. Op de gemeentelijke site en in de krant leest u om welke stembureaus het gaat. De eerste twee dagen zijn vooral bedoeld voor kwetsbare kiezers en zij die zich niet veilig voelen, of mensen die drukte willen vermijden. Met uw stempas kunt u naar keuze naar één van die stembureaus. In plaats van twee kunt u deze keer drie volmachten meenemen. Op de site van de gemeente kunt u zien hoe druk het op de stembureaus is. U kunt op die manier kiezen voor een bureau waar het rustig is. Zeventigplussers hebben de mogelijkheid hun stem schriftelijk via de post uit te brengen. Denk er daarbij wel aan dat u de brief op tijd post (uiterlijk 12 maart) of afgeeft in het stadskantoor.

Wij doen er alles aan om de verkiezingen ook in de stembureaus veilig te laten verlopen. Daarvoor is uw medewerking van betekenis. Bij uw stempas trof u een flyer met de aanwijzingen die een veilig verloop mogelijk maken. Volg die aanwijzingen nauwkeurig. Vergeet niet een mondkapje mee te nemen. Houd in het stembureau ook afstand en volg de aanwijzingen die u van de medewerkers van het stembureau krijgt. Door rekening met elkaar te houden kunnen de verkiezingen voor de kiezers en de stembureauleden zo veilig mogelijk verlopen. Zo maken we het mogelijk dat iedereen zijn/haar stem kan uitbrengen. Door te stemmen beslissen wij wie de 150 nieuwe Tweede Kamerleden worden. Hopelijk maakt u gebruik van uw kiesrecht, want elke stem telt.

  

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken