HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 11 november 2020

Woord van de burgemeester - 11 november 2020

Beste Weespers,

Houd vol. Zittend voor mijn toetsenbord, kijkend naar een leeg scherm en nadenkend over deze nieuwe tekst, is dat wat mij als eerste invalt. Dat schrijf ik dus als eerste op: ‘Houd vol.’

Doordat ik voortdurend bezig ben met de maatregelen, lukt het mij wel, maar ik spreek veel mensen, die het eigenlijk wel hebben gehad met dat volhouden. Leven met opnieuw nieuwe maatregelen, met voorzieningen in de stad die voor de tweede keer worden gesloten, doet echt een beroep uw gemoedsrust. Het valt niet mee.

En toch moeten we het volhouden: ‘Leven met nieuwe maatregelen.’ Want alleen zo dringen we het aantal besmettingen terug en worden we uiteindelijk het coronavirus de baas. Daar doen en laten we het allemaal voor.

In deze krant treft u de ‘nieuwe poster’ met alle maatregelen aan. Een praktisch hulpmiddel bij de vraag wat nu precies (tijdelijk) niet meer mag.

 

Aandacht voor de mensen om u heen is in deze tijd belangrijk. Wie komt niet meer buiten? Wie hebt u al lange tijd niet meer gezien? Wie dreigt te vereenzamen?Weten dat er iemand is, die aan je denkt, kan al zoveel positieve energie geven. Stuur een kaartje, bel iemand op, bezorg een bloemetje. Het zijn kleine gebaren, maar ze hebben soms grote betekenis.

Maar denk ook aan uzelf. Fit blijven is belangrijk. Gezond leven betekent naast goede voeding, geen of weinig alcoholhoudende drankjes en voldoende nachtrust. Maar ook beweging.De buurtsportcoach komt daarover vandaag in de verhalenserie ‘Weesp in coronatijd’ aan het woord.

Kijk ook even naar de tips over wat u kunt doen om fit te blijven.

Houd. Vol.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken