HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 16 september 2020

Woord van de burgemeester - 16 september 2020

De politiek is weer actief, het reces is teneinde. Natuurlijk zijn alle raadsleden evenals de wethouders ook in de zomerweken politiek actief. Na het reces zijn vorige week de eerste commissievergaderingen geweest en is er aanstaande donderdagavond weer een raadsvergadering. Gezien de beperkte ruimte wordt er niet vergaderd in het stadhuis. De gemeenteraad komt bijeen in de aula van het Vechtstede College. Dat is nodig om ons te houden aan de regel van 1,5 meter afstand.

Het aantal mensen dat besmet wordt met het coronavirus is op dit moment groot. Dit groeit vooral doordat mensen elkaar besmetten in de privésfeer of op het werk.

Denk daarbij aan een trouwfeest, een familiebijeenkomst of een zakelijke vergadering. Het blijft dus absoluut belangrijk dat we ons houden aan de bekende regels. Houd afstand, vermijd drukte, houd vast aan de hygiënemaatregelen, blijf thuis bij klachten en laat je testen. Blijf zoveel mogelijk thuis werken.

Voor velen valt dit allemaal niet mee. Het is best lastig als je al maanden je vrienden, je familie, zij die je dierbaar zijn, op gepaste afstand moet houden. Even knuffelen is er nog steeds niet bij. Er zijn ook Weespers, die de afgelopen maanden nauwelijks iemand hebben gesproken. Daar maak ik mij zorgen om. De angst om ziek te worden, leidt ertoe dat zij zich zoveel mogelijk afzonderen. Weet dat ik met u meeleef. Kent u zo iemand? Breng eens een bloemetje, pak de telefoon, stuur een kaart, laat blijken dat u meeleeft. Alleen samen komen we deze tijd door.

Rekening houden met elkaar is overigens ook nodig op het schoolplein, bij het halen en brengen van uw kinderen, op de markt, in de supermarkt, gewoon op straat, maar ook bij een bezoek aan een restaurant, het café en op het terras. We moeten het écht samen doen!

 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken