HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 17 juni 2020

Woord van de burgemeester - 17 juni 2020

Is de coronacrisis voorbij? En wat betekent dit voor ons? Deze twee vragen werden mij vorige week gesteld. Niet onlogisch wellicht. Op dat moment daalt het aantal ziekenhuisopnames en onder de geteste mensen worden heel weinig besmettingen vastgesteld. Tegelijkertijd versoepelt de rijksoverheid veel beperkingen. Het afgelopen weekend echter wordt melding gemaakt van een lichte groei van het aantal coronapatiënten op de ic’s. In de Chinese hoofdstad Peking is sprake van een mogelijke nieuwe uitbraak. Waakzaamheid blijft dus geboden. Het coronavirus is nog onder ons en zolang er geen vaccin is, blijft dat zo.

Al die regels, die we inmiddels allemaal heel goed kennen, blijven van kracht. Dus we houden anderhalve meter afstand tot elkaar, we blijven thuis als we verkouden zijn, koorts hebben en dus ons ziek voelen, we hoesten en/of niezen in onze elleboog, we wassen zeer regelmatig onze handen. Er zijn mensen die schoon genoeg hebben van deze riedel. En toch blijf ik deze herhalen. Immers de herhaling is de kracht van deze boodschap. Afgelopen maandag was er sprake van verruiming van beperkingen die onder andere voor onze jachthaven van betekenis is. Blijft natuurlijk wel dat de toiletten, douche– en of badruimten meerder keren per dag moeten worden gereinigd. Dat is voor de vrijwilligers, die dit werk vaak doen, een zware belasting.

Als het goed blijft gaan met het terugdringen van de besmettingsgevallen, is er op 1 juli opnieuw sprake van meer bewegingsruimte en vrijheid. Wat er gaat veranderen, vindt u terug op de routekaart die het Rijk verstrekt: Stap voor stap – wat kan wanneer. Een vertaling van de landelijke noodverordening. Ook publiceert de gemeente iedere keer bij veranderingen de regionale noodverordening. Daarnaast zijn er protocollen die iedere sector maakt. Deze drie documenten zijn de leidraad voor ons handelen.

Mocht u ondanks deze informatie nog vragen hebben over hoe we specifiek in onze stad omgaan met de maatregelen, stelt u die dan gerust aan ons via info@weesp.nl

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken