HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 2 december 2020

Woord van de burgemeester - 2 december 2020

Beste Weespers,

“Lezen de Weespers je wekelijke column nog wel?” Die vraag stelde iemand mij vorige week. “Zijn ze je boodschap niet zat?”

Ongetwijfeld hebben velen van u het helemaal gehad met de beperkingen als gevolg van het coronavirus. Mogelijk als gevolg daarvan ook met mijn column. Daarbij denk ik aan beroepsgroepen zoals zorg- en onderwijspersoneel, ondernemers, maar daarnaast aan heel veel inwoners.

Kijkend naar mijzelf en de mensen in mijn nabijheid: ja we hebben het helemaal gehad met al die beperkingen. Toch kom ik vandaag weer met mijn wekelijkse bijdrage en is ook nu mijn oproep: Houd vol!

Er komt echt een tijd waarin we met z’n allen terugkijken op deze akelige periode.

Sinds 1 december is het verplicht om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke gebouwen.

U wordt er op aangesproken door diegenen die de ruimte beheren. Dus in de winkels  en supermarkten, in de wachtruimte bij de dokter, in de bibliotheek, in het stadhuis, in de stations en op de perrons etc. is het dragen van een mondkapje verplicht. Verplichting betekent ook dat u bij weigering van het dragen van een mondkapje het risico loopt een proces-verbaal te krijgen.

Wordt u aangesproken op het niet dragen van een mondkapje, reageer dan respectvol en sportief naar diegene die u de vraag stelt. Betrokkenen vraagt u om besluiten van de overheid uit te voeren. Doe vervolgens een mondkapje voor of verlaat de betreffende ruimte. Bent u een mondkapje vergeten? De Anderhalve meterteams wijzen u niet alleen op een veilige afstand, maar delen ook mondkapjes uit aan bezoekers van het winkelgebied.

Alleen door ons allemaal aan de regels te houden krijgen we het virus er onder.

Bas Jan van Bochove,

burgemeester (wrnd.)

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken