HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 25 november 2020

Woord van de burgemeester - 25 november 2020

Beste Weespers en in het bijzonder de kinderen van Weesp,

Tekeningen. De laatste twee weken zijn er meerdere tekeningen voor Sint Nicolaas naar het stadhuis gebracht. Gericht aan de burgemeester met de bedoeling dat hij er voor zorgt, dat Sint de tekeningen krijgt. Het Sinterklaasjournaal deed de oproep. Ik vind dat jullie, kinderen uit Weesp, echt heel mooie tekeningen en andere kunstwerken hebben gemaakt. Natuurlijk zorg ik ervoor dat de Sint alles krijgt wat jullie voor hem hebben gemaakt. Ik weet van hem, dat hij er erg blij mee is. Ongetwijfeld zal hij dat jullie ook laten blijken. Toch, ouders?

Het is toch mooi dat we in deze lastige tijd, waarin we helaas die altijd geweldige intocht van Sint Nicolaas in Weesp niet konden laten doorgaan, op deze manier de viering van het Sinterklaasfeest inhoud kunnen geven. Het feest van de Sint is vaak een familieaangelegenheid. Ik gun dat iedereen en toch… Mijn oproep is om dit jaar rekening te houden met de beperkingen, die de coronacrisis ons oplegt. Het aantal vastgestelde besmettingen is nog steeds te hoog.

Vorige week woensdag kwam er een eind aan een aantal beperkingen. Zaterdag waren er weer gasten in het museum in het stadhuis. De vrijwilligers doen er alles aan om de bezoekers op een veilige manier door het museum te leiden. Mooi om dat te zien. Wat mag nu wel en wat juist niet? We proberen u steeds via de krant, sociale media en de website van de gemeente goed te informeren.

Het is boeiend om iedere week te lezen hoe we in Weesp omgaan met de lastige omstandigheden. Deze week in ‘Weesp in coronatijd’  horecaondernemer en voorzitter van de horecaverenging Weesp, Tamara van Stroe. In aansluiting op dit verhaal vraag ik uw aandacht: Weespers, koop lokaal en als u in de gelegenheid bent, bestel eens een maaltijd bij één van onze Weesper horecaondernemers.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken