HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 27 januari 2021

Woord van de burgemeester - 27 januari 2021

Beste Weespers,

Zaterdagavond 23 januari 2021 zal door geschiedschrijvers zeker worden vastgelegd. De invoering van de avondklok markeert een bijzonder moment in de bestrijding van de coronacrisis. Meerdere keren is mij de laatste weken gevraagd, wat ik daarvan vind. Belangrijker, dan een antwoord op die vraag, is hoe wij er met elkaar mee omgaan. Hoe steunen wij elkaar om deze weken met een avondklok door te komen?

Hebben we nog steeds aandacht voor die mensen in onze nabijheid, die geen of nauwelijks andere mensen ontmoeten? Een kaartje, een bloemetje een telefoontje, het zijn bescheiden gebaren met vaak grote betekenis.

Het is heftig als je wordt beperkt in je bewegingsvrijheid. Dat geldt voor ons allemaal.

Maar met elkaar kunnen we er ook voor zorgen dat we deze bijzondere periode snel en goed doorkomen. Net als u wil ik ook zo snel mogelijk terug naar mijn vertrouwde manier van leven en omgaan met de inwoners van Weesp, en natuurlijk met familie en vrienden.

De scholen weer gewoon open, weer kunnen winkelen, eten in een restaurant, weer een kop koffie drinken op een terras, minder besmette mensen met corona in de ziekenhuizen, daar doen we het voor. Flink zijn en de avondklok negeren past daar niet bij. Ik vertrouw erop dat u deze opvatting met mij deelt.

Overigens is de avondklok mede noodzakelijk omdat nog steeds niet iedereen zich aan alle beperkingen houdt. Vooral het ontvangen van bezoek thuis is ook in onze regio een punt van aandacht. In de thuissituatie en overigens ook op het werk vinden nog steeds veel besmettingen plaats. Mijn oproep: volg het advies van één bezoeker per dag op.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken