HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 30 december 2020

Woord van de burgemeester - 30 december 2020

Beste Weespers,

Iedere dag probeer ik tenminste een vijftal kilometers te lopen. Dus doe ik dat maandag na de kerstdagen vroeg in de ochtend ook. Het is goed om te bewegen, frisse lucht in te ademen en je hoofd leeg te maken. Deze keer denk ik na over de vraag wat ik in mijn bijdrage voor de krant zal schrijven. De kerstdagen liggen achter ons. Ongetwijfeld zijn ze anders verlopen dan in vorige jaren.

Zelfs als je deze dagen net als andere jaren, tegen alle adviezen in, met een groot aantal mensen hebt doorgebracht, moet er een moment zijn geweest van twijfel. Doen we hier goed aan? Mijn kerstdagen verlopen zoals ik eerder beschreef. Het is anders en door de verbinding via Facetime ook bijzonder en ook mooi. We eten ‘samen’ en toch apart ieder in de eigen ‘bubble’. Er worden foto’s gemaakt, die straks onderdeel zijn van een boek. Dat boek zal dit bijzondere moment beschrijven.

Tijdens mijn wandeling ervaar ik de stilte en vraag ik mij tegelijkertijd af hoe dit met de jaarwisseling zal zijn. Ook de jaarwisseling moeten we anders invullen. Geen nieuwjaarswensen wisselen met handen schudden, zoenen en knuffelen. Geen oud en nieuw feestjes met familie en vrienden. Met de buren op straat de jaarwisseling ervaren en het glas heffen, iets dat op veel plaatsen de gewoonte is, kan dit jaar niet. Zoals bij kerst zijn er ook andere (digitale) manieren om toch de jaarwisseling samen te vieren. Dit jaar een vuurwerkverbod. Dat heeft ongetwijfeld een eigen dynamiek.

Graag wens ik u een goede, rustige en veilige jaarwisseling. Wees voorzichtig en denk aan de coronaregels. Van de zorgen van veel inwoners over hun toekomst ben ik mij bewust. De gesprekken die ik voer, maken mij duidelijk dat die zorgen bij veel inwoners groot zijn. Toch wens ik u mede namens de gemeenteraad en het college van B&W voorspoed en bovenal gezondheid toe voor 2021.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken