HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 30 september 2020

Woord van de burgemeester - 30 september 2020

Weesp en het nieuws

Meerdere dagen haalde Weesp vorige week het nieuws: “Koploper in het aantal besmettingen met het coronavirus”. De cijfers blijken niet te kloppen, maar de feiten wel. Er is in Weesp een groot aantal besmettingen. We zijn koploper zowel landelijk als in de regio. Een echte bron is niet aan te wijzen, maar verspreiding wordt waargenomen binnen families en er zijn signalen dat een deel van de besmettingen plaatsvindt via contacten in cafés.

Uiteindelijk is de hele regio Gooi en Vechtstreek afgelopen vrijdag aangewezen als gebied met extra maatregelen. Inmiddels gelden sinds dinsdagavond voor het hele land nog meer en dwingende maatregelen. Elders in het Gemeentenieuws vindt u een overzicht van de nieuwe regels.

Regels en maatregelen zijn hulpmiddelen

Ons gedrag is het belangrijkst om verspreiding van het virus tegen te gaan. Als we te dicht bij elkaar blijven staan op het schoolplein, met te veel mensen naar de supermarkt gaan - slechts één persoon per huishouden is het dringende advies - en elkaar geen ruimte geven, de 1,5 meter afstand niet in acht nemen, dan dragen we nadrukkelijk bij aan de verspreiding van het virus. Het openhouden van de markt met een gevarieerd aanbod van producten is alleen mogelijk als we ook daar tenminste rekening houden met de afstandsregel van 1,5 meter.

Natuurlijk doe ik ook een beroep op de jongeren om hun bijdrage te leveren. Deze week spreek ik hen, via de middelbare scholen toe in een videoboodschap. Het is te makkelijk om alleen de jongeren aan te spreken en hun feestjes te bekritiseren. We moeten allemaal onze bijdrage leveren. Ik begrijp heel goed dat het een teleurstelling is als je een huwelijksfeest of een verjaardag niet kunt vieren op de manier zoals je van plan was.

Voor veel ondernemers, waaronder de horeca, is dit opnieuw een klap. Met velen van hen maak ik mij zorgen om hun toekomst. Tenslotte, en niet voor de eerste keer, doe ik een dringend beroep op alle Weespers om alles te doen (en zo nodig ook te laten) zodat dit afschuwelijke virus zich niet als een veenbrand verder verspreidt.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken