HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 4 november 2020

Woord van de burgemeester - 4 november 2020

Beste Weespers,

Zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd? Op het moment dat ik dit schrijf nog niet. Nu u dit leest wellicht wel. Als dat wel zo is, dan leest u op de site van de gemeente wat mogelijk nieuwe maatregelen voor ons betekenen.

Samen het virus de baas worden is ons gezamenlijke doel. Daar zijn de maatregelen op gericht. Hoe vervelend deze ook zijn.

Door ons allemaal aan die regels te houden, iets wat echt niet altijd meevalt, dringen we het aantal besmettingen terug en worden we uiteindelijk het coronavirus de baas. Daar doen we het voor.

Op deze gemeentelijke pagina beginnen we vandaag met een verhalenserie. Aandacht voor elkaar is belangrijk in tijden van (corona)crisis.

Vanuit dat thema komen de komende weken Weespers aan het woord. Weespers door de hele samenleving heen. Hoe beleven zij deze tijd, wat is er veranderd voor hen en hoe zien zij de toekomst tegemoet? Zo beleven wij allen met hen, hoe zij het leven in coronatijd inhoud geven. Het eerste verhaal gaat over Conny van Wijk - Maas en de zorg voor haar vader Rien. 

11 november Sint Maarten niet ‘vieren’. De Veiligheidsregio Gooi en Vecht raadt de inwoners van de gemeenten in de regio, dus ook de inwoners van Weesp, met klem aan om deze avond op een alternatieve manier in te vullen. Ga niet langs de deuren en besteed thuis aandacht aan Sint Maarten. In deze coronatijd is het niet verstandig om van huis naar huis te gaan. Dat is voor onze kinderen natuurlijk ongelooflijk sneu, zij missen door deze crisis al meer feestelijkheden. En toch…doe het niet.

Ik las dit weekend in de krant een oplossing van een ouder. ‘Ik laat de kinderen in huis voor elke deur zingen en bij elke deur krijgen zij dan iets.’ Creativiteit biedt soms een mooie oplossing. Dit alles onder het motto: Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Bas Jan van Bochove,

(wrnd.) burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken