HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester 5 augustus 2020

Woord van de burgemeester 5 augustus 2020

Corona is niet met vakantie

Mijn laatste bericht bij de start van de vakantieperiode verschijnt op 1 juli in deze krant. Ik sluit mijn bijdrage af met de volgende woorden: “Maar we blijven alert. Er blijft een noodverordening van kracht. De regionale en lokale crisisteams blijven, zij het op een lagere vlam, actief. Als er aanleiding voor is, kom ik met een nieuw bericht. Maar voor nu is geen bericht een goed bericht.” 

Gezien de positieve ontwikkelingen op dat moment veronderstel ik pas na de vakantie weer een nieuw bericht te schrijven. Niets is, gezien dit bericht, minder waar. Corona is niet met vakantie. Mijn bijdrage in dit Gemeentenieuws dus ook niet.

Het aantal besmettingen met corona stijgt fors. Ook in onze regio is er sprake van een stijging. Deze is gelukkig nog beperkt, maar toch…

Het lijken op dit moment vooral jonge mensen die besmet worden. Zij worden kennelijk niet echt heel ziek, maar zij verspreiden de ziekte wel. Dat vormt een bedreiging voor kwetsbare personen en ouderen in hun omgeving.

Niet echt ziek worden, leidt ook tot een grote nonchalance in gedrag. Je ziet in toenemende mate dat het heel moeilijk is voor heel veel van ons om de 1,5 meter afstand te bewaren. Ook ik moet er voortdurend alert op zijn. En toch is het blijven voldoen aan de gestelde regels van grote betekenis. Niemand is er mee gediend als er straks weer sprake is van een (intelligente) lock down. Als wij met elkaar voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de horeca en andere uitgaansgelegenheden, open willen houden, dan is het vasthouden aan de gestelde regels van grote betekenis. Spreek elkaar daar ook rustig op aan, we moeten het samen doen. En het naleven van die regels, ook door jongeren, blijft absolute noodzaak!

Corona is niet met vakantie, de gestelde regels ook niet. De noodverordening is nog steeds van kracht. Daarom nogmaals: “Heb je klachten: blijf thuis en laat je testen. Ben je benauwd en/of heb je koorts? Dan moeten de huisgenoten ook thuisblijven. Werk zoveel mogelijk thuis. Houd 1,5 meter afstand. Vermijd te drukke plekken. Was vaak je handen. Ben je tijdens de zomervakantie in een risicogebied geweest, ga bij thuiskomt dan 14 dagen in quarantaine. Alleen samen houden we het coronavirus onder controle.”

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken