HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Woord van de burgemeester  |  Woord van de burgemeester - 7 april 2021

Woord van de burgemeester - 7 april 2021

Beste Weespers,

Paasdagen zonder de jaarlijkse gezamenlijke gezinslunch, en dat al voor de tweede keer, hebben we vervangen door op eerste paasdag digitaal samen koffie te drinken. De oudste kleindochter, binnenkort jarig, stelde met tranen in haar ogen vast dat zij voor de tweede keer haar verjaardag niet kan vieren. Klein leed in relatie tot wat velen van u meemaken. Voor een tienjarige ligt dat toch anders. Zij wil haar verjaardag uitgebreid met familie en vriendinnen vieren. Zij wil haar leven terug.

Uiteraard gun ik haar dat en natuurlijk gun ik dat u ook. We snakken daar immers allemaal naar. Veel zal daarbij worden bepaald door de snelheid waarmee wij worden gevaccineerd. Wekelijks pleiten mijn collega burgemeesters en ik tijdens de vergadering van het regionaal beleidsteam voor meer snelheid bij het vaccineren. De directeur publieke gezondheidszorg – GGD - geeft vervolgens steeds hetzelfde antwoord: “De snelheid gaat omhoog op het moment dat er voldoende vaccins zijn.”

Als alles loopt zoals verwacht, stroop ik deze maand zelf m’n mouw op voor mijn eerste vaccinatie. Heel vaak hoor ik dat mensen zich afvragen wanneer zij aan de beurt zullen zijn voor een vaccin. Daar is vrij eenvoudig een antwoord op te vinden op de website van het ministerie van VWS: coronavaccinatie.nl. Het gaat daarbij wel om een antwoord onder het voorbehoud dat er voldoende vaccins beschikbaar zijn.

Het ministerie heeft een tool ontwikkeld waar veel antwoorden zijn te vinden op vragen, die u mogelijk hebt. Door het invullen van uw persoonlijke situatie krijgt u inzicht in wanneer en waar u wordt gevaccineerd. Maar ook informatie over de verschillende vaccins, hun veiligheid en mogelijke bijwerkingen vindt u daar. Kortom het is goed om regelmatig deze site te bezoeken en de ontwikkelingen te volgen. De tool wordt, zo stelt het ministerie, in de komende tijd steeds verder verfijnd.

Bas Jan van Bochove, burgemeester

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken