HOME  |  Inwoners  |  Betaald parkeren Weesp

Betaald parkeren Weesp

In Weesp geldt voor een aantal gebieden betaald parkeren.

In de stationsomgeving, Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I en de Schildersbuurt geldt betaald parkeren van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het parkeertarief op straat is €1,20 per uur met een maximaal dagtarief van €7,50. In het centrum geldt in een aantal straten een maximale parkeerduur van 2 uur. Ook het P+R terrein bij het station heeft afwijkende tijden en tarieven. Kijk op het kaartje op deze pagina voor de vergunning gebieden, kosten en uitzonderingen.

Parkeervergunning aanvragen

Bewoners en ondernemers in dit gebied kunnen een parkeervergunning aanvragen. Ga hiervoor naar www.weesp.nl/parkeren. Parkeervergunningen zijn alleen geldig in het gebied waarvoor u deze aanvraagt.

U kunt de parkeervergunning online via deze pagina aanvragen of, als het echt niet anders kan, via een afspraak bij het Stadskantoor. Bewoners die in aanmerking komen voor een parkeervergunning ontvangen daarna een brief met nadere informatie over de manier van aanvragen.

In onderstaand overzicht vindt u de verschillende parkeervergunningen en de kosten. Meer informatie over de vergunningen en de voorwaarden vindt u in de Veelgestelde vragen.

Eerste bewonersvergunning

 € 25,- per zes maanden

Tweede bewonersvergunning is mogelijk in alle gebieden. In vergunningsgebieden Weesp 1, 2 en 3 geldt de extra voorwaarde dat de aanvrager op 30 juni 2020 zowel bewoner moet zijn én 2e auto al in bezit was. 

De aanvraag moet voor 1 juli 2021 binnen zijn, daarna is het niet meer mogelijk om een vergunning aan te vragen.

 € 100,- per zes maanden

Bedrijfsvergunning, Hulplenersvergunning en Maatschappelijke vergunning

 € 175,- per zes maanden

Mantelzorgvergunning

 € 25,- per zes maanden

Bezoekersvergunning, GA-parkeervergunning voor bewoners, GA-parkeervergunning voor bezoekers en GA-bezoekerskaart

 gratis

Meer informatie


 

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken