HOME  |  Inwoners  |  Melding criminele ondermijning

Melding criminele ondermijning

Een restaurant waar nooit een klant komt. Een pand met afgeplakte ramen. Bestelbusjes die op vreemde tijdstippen worden in- of uitgeladen. Dit soort signalen kunnen duiden op criminele activiteiten. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het altijd.

Illegale activiteiten zijn bijna niet uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Zo raken onder- en bovenwereld vermengd. Hierdoor kunt u er bewust of onbewust mee in aanraking komen. Normen vervagen en het gevoel van veiligheid en leefbaarheid neemt af. Dit wordt ook wel ondermijning genoemd.

Ondermijnende criminaliteit

Voorbeelden van ondermijning zijn het kweken van wietplanten (hennepteelt), drugshandel, fraude, geld witwassen en mensenhandel. Zomaar een aantal voorbeelden die in uw omgeving kunnen voorkomen. Wietplantages zijn vaak onprofessioneel aangelegd met kans op brandgevaar of waterschade. U zal er maar naast wonen met uw gezin.

Wat kunt u doen?

Wij willen een gemeente zijn waarin iedereen zich veilig voelt. Daarom werken we samen met politie en veiligheidspartners aan de aanpak van ondermijning. Het duurt vaak lang voordat criminele activiteiten worden ontdekt. Daarom is ook uw hulp nodig. U bent onze extra ogen en oren. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt?

  • U kunt verdachte zaken melden via (0294) 491391 of via email naar ondermijning@weesp.nl
  • Bel bij het zien van misdrijven altijd direct 112, ook bij twijfel
  • Voor het doen van volledig anonieme meldingen: Meld Misdaad Anoniem: (0800) 7000

Telt elke seconde? Bel dan altijd 112!

Meer informatie? Download de app

De app ‘Ondermijning’ is ontwikkeld door de ministeries van Justitie & Veiligheid en Binnenlandse Zaken. Via de app kunt u uw kennis over ondermijning testen en vergroten door vragen te beantwoorden. Ook bevat de app een kennisbank met links naar relevante documenten, nieuwsbrieven, websites en berichtgeving vanuit de media. De app is te downloaden in de App store en Google Play store. Meer info: https://ondermijningapp.nl

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Telefoon: 14 020

Meer contactgegevens

Afspraak maken