HOME  |  Inwoners  |  Parkeerautomaten  |  Betalen met mobiele telefoon

Betalen met mobiele telefoon

U kunt gebruikmaken van Parkeer en Bel.

Bij Parkeer en Bel betaalt u voor parkeren via een app op uw mobiele telefoon. U betaalt alleen voor de tijd dat u werkelijk geparkeerd hebt en u hoeft geen parkeerkaartje in uw auto te leggen.

In Weesp kunt u op straat overal parkeren met Parkeer en Bel. Alle parkeerautomaten hebben een nummer en zijn hier dus geschikt voor.

Hoe werkt het?

Om Parkeer en Bel te kunnen gebruiken moet u zich eerst aanmelden bij een van de volgende providers:

Prepaid én abonnement

Als u eenmaal een account hebt, kunt u op alle reguliere parkeerplaatsen in Weesp betaald parkeren via uw mobiele telefoon (zowel prepaid als abonnement). Voor smartphones zijn verschillende apps beschikbaar.

Stap voor stap

  1. U par­keert uw auto.
  2. U geeft te­le­fo­nisch of per sms het 5-cij­fe­ri­ge num­mer van de par­keer­au­to­maat door aan uw pro­vi­der. Het num­mer staat op het blau­we bord er­bo­ven, op een ver­wijs­bord en op de kaart met par­keer­au­to­ma­ten (vink in de le­gen­da par­keer­au­to­maat aan). Hier­door start uw par­keer­tijd.
  3. Bij het weg­gaan belt of sms’t u uw pro­vi­der om uw par­keer­tijd te beëin­di­gen. Of stopt u de par­keer­ses­sie in uw app. De be­ta­ling van het par­keer­geld stopt di­rect. U be­taalt het re­gu­lie­re ­ta­rief, en al­léén voor de tijd dat u ge­par­keerd hebt.

U hoeft niets in de auto te leggen; de controle gaat via uw kenteken.

Kies het juiste tariefgebied

Sommige providers geven bij het invoeren van de parkeertijd automatisch de dichtstbijzijnde automaat aan. Dat kan een automaat zijn die in een gebied staat waar een ander parkeertarief geldt. Let daarom goed op en kies een automaat die in het tariefgebied staat waar u uw auto geparkeerd hebt!

Kosten

De provider houdt uw parkeerkosten automatisch bij. Een overzicht van de kosten vindt u als u bent ingelogd op uw persoonlijke internetpagina bij de provider.

Betalen

Het parkeergeld en de servicekosten van de provider betaalt u periodiek (bijvoorbeeld per maand). U kunt zelf bij uw provider aangeven op welke manier u wilt betalen (acceptgiro, automatische incasso enzovoort).

Storing

Bij storingen of andere problemen neemt u contact op met uw provider.

Parkeertijd vergeten te stoppen?

Vergeet u na het parkeren om u af te melden bij uw provider, dan loopt uw parkeertijd door tot de volgende dag 23:59 uur. Dit is dus maximaal 48 uur. Voor meer informatie neemt u contact op met uw provider.

Waarschuwingsbericht

U kunt dit voorkomen door op uw persoonlijke pagina in te stellen dat uw provider u een herinnerings-sms stuurt.


Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken