HOME  |  Inwoners  |  Parkeerautomaten  |  Parkeertijd verlengen

Parkeertijd verlengen

Wilt u langer parkeren dan gepland? U hoeft niet meer terug naar uw auto of naar de automaat waar u betaald hebt. Binnen gebieden waar hetzelfde uurtarief geldt, kunt u bij een willekeurig parkeerautomaat bijbetalen.

Voorbeeld: u hebt tot 14.00 uur parkeergeld betaald maar om 13.00 is duidelijk dat u niet op tijd terug kunt zijn bij de parkeerautomaat waar u betaald hebt. Vanaf elke automaat in hetzelfde tariefgebied kunt u dan uw parkeertijd verlengen tot na 14.00 uur. Als u dat om 13.30 doet, betaalt u wel dubbel tussen 13.30 en 14.00 uur. Het is niet mogelijk de verlenging van de parkeertijd pas na 14.00 te laten ingaan.

Naar een gebied met een ander tarief

Gaat u halverwege de betaalde parkeertijd naar een gebied met een lager of hetzelfde tarief? Dan kunt u uw parkeertegoed meenemen. U kunt in het andere gebied blijven staan zolang u parkeergeld hebt betaald.

Gaat u halverwege de betaalde parkeertijd naar een gebied met een hoger tarief? Dan kunt u uw parkeertegoed uit het goedkopere gebied niet meenemen. U moet het hogere tarief betalen vanaf het moment dat u uw auto in het duurdere gebied neerzet.

Parkeer en Bel

U kunt ook in de hele stad gebruikmaken van Parkeer en Bel.

Parkeerduurbeperking

Als u al geparkeerd hebt in een gebied met een parkeerduurbeperking van 2 uur, dan mag u daarna 1 uur lang niet parkeren in het gebied waar de parkeerduurbeperking geldt. Dat geldt ook als u korter dan 2 uur geparkeerd hebt. Doet u dit toch, dan kunt u een parkeerbon krijgen.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken