Welkom

Weesperkei

Welkom

Heeft u samen met uw buren, sportvrienden, stichting, vereniging of collega-middenstanders een initiatief voor ogen, waarmee u de betrokkenheid en de sociale cohesie in uw wijk of buurt bevordert? Wij ondersteunen u graag met een bijdrage: De Weesperkei.

Samen nadenken over een mooi initiatief voor het opknappen van een buurt of wijk, of het organiseren van een kookfestijn voor ouderen en een eenmalige sportactiviteit zijn enkele voorbeelden. Laat uw inspiratie de vrije loop en verras de gemeente, uw buurt of wijk met uw initiatief.

De Weesperkei is een laagdrempelige subsidie die voor en door Weespers, Verenigingen of Stichtingen met activiteiten in Weesp aangevraagd kunnen worden. De gedachte achter deze subsidie is  om de leefbaarheid, betrokkenheid onder bewoners, de sociale contacten en samenhang in de straten en wijken te vergroten. Er zijn verschillende categorieën met daaraan een geldbedrag gekoppeld:

  • Tot max € 100,-     : de Weesper Kinderkei, bedoeld voor activiteiten die door kinderen in de leeftijd van  6 tot 18 jaar bedacht en uitgevoerd worden.
  • Tot max. € 250,-    : de Weesperkei, bedoeld voor een activiteit of aanschaf ten behoeve van de bewoners van Weesp. Dit is bijvoorbeeld het maximale bedrag voor een buurtbarbecue of buurtfeest.
  • Tot max. € 500,-    : de Weesperkei, bedoeld voor een grotere activiteit met ongeveer 50 personen zonder commercieel doel. Online activiteiten behoren ook zeker tot de mogelijkheden. Ook kan voor dit bedrag een aanschaf met een permanent karakter worden gedaan. Bijvoorbeeld met omwonenden planten en bloemen aanschaffen voor gemeenschappelijke openbare ruimte.
  • Tot max € 1.000,-  : voor een grote activiteit of aanschaf met een permanent karakter, waarbij de aanvragers kunnen aantonen dat ze ook via andere bronnen (fondsenwerving, crowdfunding of anders) hebben geprobeerd eenzelfde bedrag te krijgen. Een voorbeeld is een buurtkamer oprichten in de wijk met ondersteuning van de gemeente.

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken